HAFTALIK HAVA TAHMİNİNDE  (9-15 OCAK 2024) MEVSİM NORMALLERİ ÜZERİNDE SEYREDEN HAVA SICAKLIKLARININ KUZEYBATI KESİMLERDEN BAŞLAYARAK HİSSEDİLİR DERECEDE AZALACAĞI VE MEVSİM NORMALLERİ ALTINA DÜŞECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR

HAFTALIK HAVA TAHMİNİNDE (9-15 OCAK 2024) MEVSİM NORMALLERİ ÜZERİNDE SEYREDEN HAVA SICAKLIKLARININ KUZEYBATI KESİMLERDEN BAŞLAYARAK HİSSEDİLİR DERECEDE AZALACAĞI VE MEVSİM NORMALLERİ ALTINA DÜŞECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR

HAFTALIK HAVA TAHMİNİNDE (9-15 OCAK 2024) MEVSİM NORMALLERİ ÜZERİNDE SEYREDEN HAVA SICAKLIKLARININ KUZEYBATI KESİMLERDEN BAŞLAYARAK HİSSEDİLİR DERECEDE AZALACAĞI VE MEVSİM NORMALLERİ ALTINA DÜŞECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Soğuk Hava Dalgası Türkiye'yi Saracak: Hava Sıcaklıkları Düşüyor

Meteoroloji yetkililerine göre, 9-15 Ocak 2024 tarihleri arasında ülkemizi etkisi altına alması beklenen soğuk hava dalgasıyla birlikte, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların kuzeybatı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede azalması öngörülüyor.

Kuzeybatı bölgelerinden başlayarak ülke geneline yayılması beklenen soğuk hava dalgası, hava sıcaklıklarını mevsim normalleri altına çekecek. Özellikle gece ve sabah saatlerinde daha belirgin olması beklenen soğuk havanın, günlük yaşantıyı etkilemesi ve vatandaşları dondurucu bir atmosferle karşı karşıya bırakması öngörülüyor.

Hava durumu uzmanları, vatandaşları soğuk hava koşullarına karşı tedbirli olmaya, kalın giysiler giymeye ve gerekli önlemleri almaya çağırıyor. Ayrıca, sıcak içecek tüketimi ve ısınma sistemlerinin düzenli kullanılması gibi önlemlerin alınması, soğuk hava dalgasının etkilerini en aza indirebilir.

Bu dönemde kar yağışının da etkili olabileceği belirtilirken, sürücülerin ve yayaların özellikle buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları, trafik güvenliği açısından önem arz ediyor.

Meteoroloji birimleri, soğuk hava dalgasının etkisiyle oluşabilecek olumsuz şartlar konusunda kamuoyunu sürekli olarak bilgilendirmeye devam edeceğini belirtti. Vatandaşlar, güncel hava durumu raporlarını takip ederek, dışarıda daha güvenli bir şekilde hareket etmek için gerekli önlemleri almalılar.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.