Gürcistan’ı AİHM’e Şikayet Edecek

Gürcistan’ı AİHM’e Şikayet Edecek

Ankaralı iş adamı Nahit Köroğlu, iş gezici için gittiği Gürcistan’da doktor raporlu ilaçlarından dolayı tutuklanarak 40 gün boyunca ilaç alması engellendiği için Gürcistan’ı AiHM’e şikayet etmeye hazırlanıyor.

Ankaralı iş adamı Nahit Köroğlu yaklaşık 40 gün önce bir iş gezisi için Gürcistan’a gitti. Fıtık tedavisi gören Köroğlu, doktor raporlu 'Lyrica' isimli ilaçları ile Gürcistan’a geçince Gürcü yetkililer tarafından ilacın uyuşturucu madde içerdiği belirtilerek “Uyuşturucu kullandığı” gerekçesi ile tutuklandı. Üç gün cezaevinde tutulan Türk işadamı yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. 40 gün süren yargılama sürecinin sonucunda Köroğlu 20 bin Lari karşılığında Türkiye’ye dönüşüne müsaade edildi.

Köroğlu, yaptığı açıklamada, insan haklarına aykırı olarak 40 gün boyunca ilaçlarının kullanmasının engellendiğini belirterek “Elimde reçeteli ve doktor raporlu bel fıtığı ilaçların ile Gürcistan’a geçmek istedim. Türk sınır kapısındaki yetkililer Gürcistan tarafında bir sorun yaşamayacağımı söyledi. Buna rağmen Gürcistan tarafında ilaçlarımı gösterdim. Sorun yaşanmayacağını düşünürken üzerimdeki ilaçta 'uyuşturucu madde bulunduğu' gerekçesi ile 'uyuşturucu kullanma' suçlaması ile tutuklandım. Üç gün tutuklu kaldıktan sonra 10 bin Lari karşılığında tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldım. Yurt dışı yasağı konulduğu için Türkiye’ye dönemedim. Yargılanma sürecim 40 gün sürdü. 40 gün sonra 20 bin Lari karşılığında serbest kaldım. 40 gün içerisinde ilaçlarıma el konulduğu için ilaç almam engellendi. Tedavim yarım kaldı. Bu nedenle yaşadığım insan haklarına aykırı ve hukuksuz uygulama dolayısı ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurup hakkımı arayacağım. Ayrıca yetkililerimizin Gürcistan’a geçen vatandaşlarımızı doğru bilgilendirmeleri ve ilaç etmeleri gerekmektedir. Bu konuda yetkililerden daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.