Gerçek Kaymakam, Asıl Dışı Haber

Gerçek Kaymakam, Asıl Dışı Haber

4 yıldır Of’da ki başarılı çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren ve yılın kaymakamı seçilen, ardından da vali olması beklenirken Konya Seydişehir’e kaymakam olarak tayini çıkan Tuncay Sonel’e çirkin iftira bazı yayın organları tarafından geldi.


19 Yıllık kaymakamlık hayatında; bir çok bakan, milletvekili, bürokrat ve iş adamı tarafından övgüyle adından söz ettiren Tuncay Sonel’in, Konya’ya tayin olmasının ardından ortaya atılan asılsız haberler, başta Of halkının olmak üzere, devlet erkanının canını sıktı. Bazı yayın organlarının yayınlarında yer alan habere ise, Sonel’i tanıyanların ve gazetecilerin tepkisi büyük oldu.

BAZI YAYIN ORGANLARI TARAFINDAN YALAN HABER
 “Kasa Of’da, Şifre Konya’da” şeklinde ki manşetle okurlarına seslenen ve haberin içeriğinde “Edinilen bilgiye göre Sonel’in yerine Of’a kaymakam olarak atanan Eren Arslan’ın kendisinden Kaymakamlığa ait özel kasanın şifresini istediği ancak Sonel’in bu şifreyi kaybettiği gerekçesiyle vermediği ifade edildi. Bunun üzerine Kaymakam Eren Arslan’ın konuyu İçişleri Bakanlığı’na intikal ettirdiği belirtildi. Şikayet üzerine İçişleri Bakanlığı da Sonel hakkında soruşturma başlattı” gibi gerçek dışı cümlelere yer veren yayın organlarının haberi yalan çıktı.

Yapılan araştırmaya göre kaymakamlıklarda kasa olmadığı ve ismi geçen kasa şifresinin aslında zarf ismi olduğu ortaya çıktı. Ayrıca İç İşleri Bakanlığı ile yapılan görüşme sonucunda, bakanlığın Tuncay Sonel’e soruşturma açmadığı da tespit edildi.

ŞİFRE DEĞİL, ZARF KAYIP
Tuncay Sonel’in tayininin çıkmasının ardından, teslim aldığı zarf dâhil her şeyi çekmecede bıraktığı ve bu zarfın da Sonel’in Hükümet Konağını tadilat ettirmesi sırasında kaybolabileceği belirtildi. Konuyla ilgili ise iddia edildiği gibi bakanlığın soruşturma açmadığı sadece valiliğin başarılı kaymakam Tuncay Sonel’e faks çekerek bilgi aldığı da gelen bilgiler arasında.

SONEL BAŞARILARINDAN SIKÇA SÖZ ETTİRDİ
Of’da bulunduğu süre içerisinde sadece Of Halkının değil tüm Türkiye’nin sevgisini kazanan ve insanlara yakınlığı ile bilinen Tuncay Sonel, Seydişehir’de bayram demeden birçok çalışma yaptı. Aynı zamanda Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Of Eski Kaymakamı Tuncay Sonel, görevinden ayrılırken on binlerce kişi tarafından uğurlandı. Kış döneminde, gece yarısı kar dolayısı ile mahsur kalan insanları greyderle birlikte ayağına çizme giyerek kurtarmaya giden ve devleti bulunduğu bölgede en iyi şekilde temsil eden Tuncay Sonel’in yakında vali olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Of Eski Kaymakamı Tuncay Sonel Böyle Uğurlanmıştı:

















Haber: Yavuz ATALAY

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.