Erzurum rize değerlerini paylaşmalıdır

Erzurum rize değerlerini paylaşmalıdır

Bayramoğlu’ erzurum denizi, rize palandökeni paylaşmalıdır. Ovit tüneli bunu gerçekleştirecek


İspir ilçesinin Erzurum İl Genel Meclisinde temsilcilini yapan  Tahsin BAYRAMOĞLU Ovit Özlemi bitiyor. İktidarımızı tebrik ediyor, Başbakanımızı kutluyorum dedi. 

 

 Yaklaşık 40 yıldır bölge gündemini meşgul eden Ovit Tüneli ile ilgili Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarının ve yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu belirten İl Genel Meclisi’nin Ak Partili üyesi Tahsin Bayramoğlu, ‘Ovit Tüneli projesinin biterek ihaleye hazır hale geldiğini, Kırık tünelinin ise 2010’de ihale edilen projesinin bitiminden sonra 2012’de yolun ihale edileceğini’ söyledi.                     

 

1980 sonrasında bu işin siyaset ayağında bizzat takipçisi olduğunu söyleyen Erzurum İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu, “İspir - Rize arasındaki Ovit Tüneli, 14 bin 700 kilometre uzunluğuyla Türkiye’nin en büyük dünyanın sayılı büyüklükteki tünellerinden biri olacak.10 Şubatta ihale yapılacak. İnşallah iş ihalesi yapılır. İhale şartnamesine göre 14700 metrelik tünel 1300 takvim gününde tamamlanacak. Bu da yaklaşık 4.5 yıl yapıyor ve inşallah yapılacaktır. Bu yol güzergâhı tamamlanmalıdır. Ben şunu istiyorum. Rizeli Palandökenle Erzurumlu Denizle buluşmalıdır.     

 

Erzurum - İspir arasında yapılacak 3200 m.uzunluğundaki KIRIK Tünelinin iki yılda biteceğini düşünüyorum. Yol bittiğinde Rize’yle karayolu ulaşımı 2 saate düşecek olan Erzurum, bir liman kenti olacak. Erzurum için son derece önemli olan projenin ekonomik katkılarının yanında sosyal ve kültürel birçok faydası olacak. Tünellerin yapılmasıyla her kış yaşanan çığ olayı son bulurken, Erzurum ve GAP bölgesi en kısa yoldan sahile bağlanacaktır. Ulaşımın zor, nakliye masraflarının fazla olmasından dolayı yıllarca üretimin az olduğu Erzurum, artık yeni işkollarına kavuşacak. Bu gün ithal ürünler, Samsun ya da Mersin limanına geliyor. Ama Ovit Tüneli sonrası Rize limanının kullanımı arttığında, nakliye ücretleri dörtte bir oranında azalacak. Bu ulaşım kolaylığından dolayı yatırımcının şevki artacak, yeni müteşebbisler kente gelecek” diye konuştu.

 

(İsmet KÖSOĞLU)


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.