Erdoğan'ın Ankara AK Parti Gençlik Kolları konuşması

Erdoğan'ın Ankara AK Parti Gençlik Kolları konuşması

'Bu ülkede Selamünaleyküm diyenler aşağılandı!'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları Büyük Kongresi'ne katıldı ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan'ın açıklamalarından satır başları:

Bu gençlik kendisine güvenen bu milleti inşallah hayal kırıklığına uğratmayacak. Burada her birinize bu gençlik kongresinde tek tek teşekkür ediyorum.

Mazinize sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin hatırasına sahip çıktığınız için Osmanlı ruhuna sahip çıktığınız için hepinizi tek tek tebrik ediyorum. haber ..
KİMSE BİZE MÜREBBİYE GİBİ PARMAK SALLAMASIN

Başbakan, 19 Mayıs genelgesini iptal eden Danıştay'la ilgili de "Artık 19 Mayıs törenleri üzerinden kimse mürebbiye gibi parmağını sallayarak bizi tehdit etmeye kalkışmasın. Biz onlar gibi 19 Mayıs'ın istismarının değil özünün takipçisiyiz. Ey CHP 19 Mayıs size bu kadar önemliydi de neden bugüne kadar sahip çıkmadınız?" dedi.

Biz çeteler karşısında, cuntacılar karşısında dik durduk. Sizler için. Aynı şekilde sizler de dik duracaksınız. Darbecilere, cuntacılara, çetecilere göz yummayacaksınız. Bizler size nasıl bir ülke bırakıyorsak sizler de o şekilde muhafaza edeceksiniz. Ben sizlere inanıyorum. Bu ak gençlik yüzümüzü utandırmayacak. Bizlere bu ülkede on yıllar boyunca ikinci vatandaş muamelesi yaptılar.

Hiç kimsenin sonradan kazanmış bir ayrıcalığı olamaz. Laz-Türk-Kürt-Çerkez, bu ay yıldızlı bayrağın altında hep birdir. 75 milyon bu topraklar üzerinde biriz, beraberiz, kardeşiz.
DİNDAR NESİL VURGUSU

Dindar bir nesil yetiştirmek istediğimi söyledim. Aslında sizler benim ne söylemek istediğimi çok iyi anladınız. Ama bu statüko anlamadı, anlayamaz. Seçkinler anlamadı, anlamak istemedi. Biz bu ülkede çok büyük eziyetler gördük. Biz milli manevi değerlerine bağlı dindar bir nesilden bahsediyoruz. Vatanını sevmek, milletini sevmek, dindar bir nesilin görevidir. Bu nesli yetiştirmenin gayreti içinde olacağız. Yaşananlar unutulursa bunlar tekrar yaşanır. Bizden öncekiler, babalarımız, dedelerimiz aynı şekilde çok büyük acılar yaşadılar. Bu ülkenin camileri keyfi gerekçelerle ibadet edilmesin diye kapatıldı. Camiler satıldı, ahıra dönüştürüldü.

Çağdaşlaşmak, batılaşmak adı altında örf adetlerimizi ayaklar altına aldılar. Selamünaleyküm diyenler hor görüldü. Yıllarca Müslümanlar kaba saba karikatürize edildiler. Muhafazakarlık, dindarlık on yıllarca köylülük olarak görüldü. On yıllar boyunca hukuka bürokrasiye kast sistemi uyguladılar. Utanmadan sıkılmadan, yüzleri dahi kızarmadan millete bidon kafalı dediler. Çünkü onlar bizim ne çektiğimizi bilmezler. Onlar bu eziyetleri bilmezler görmezler. Biz 75 milyonun birer ferdi olarak bu ülkenin sahiyiz. Biz bu ülkenin öz çocuklarıyız. O yüzden biz dindar nesil diyoruz. Kültür emperyalizminin yönlendirmediği bir Türkiye için çalışıyoruz. Biz özgürlükleri kısıtlama peşinde değiliz. Biz özgürlük peşindeyiz.
O ZAVALLILARA ACIYORUZ

30 Mart eğitimde ideolojinin, dayatmanın son bulduğu tarihtir. Elitler hiçbir zaman bunu anlamadı anlamayacaklar.

İşte bu zihniyet Türkiye'de eğitimi de sanatı da kısırlaştırmıştır. Bugün de zaman zaman bizlere nasıl tepeden baktığını görüyorsunuz. Biraz ağır olacak ama bize tepeden bakan o zavallılara acıyoruz. Allah aşkına soruyorum siz kimsiniz? Her konuda söz söyleme ehliyetini nereden alıyorsunuz? Bu ülkede sanatta söz söyleme ehliyeti sizde mi? Artık parmağını sallayarak milleti azarlama dönemi geride kalmıştır.
TUTUKLU VEKİLLER AK PARTİ'NİN TUTUMUNDA DEĞİLDİR

Şu anda CHP, MHP, BDP son derece mesnetsiz bir şekilde AK Parti'yi hedef almış durumda. Tutuklu vekillerin konusu AK Parti'nin tutumunda değil yargının tutumundadır. Bunlar AK Parti'nin üzerine atarak şark kurnazlığı yapıyorlar. Seçim olduktan sonra çarkçı Kemal yine çark ediyor. Bile bile lades dediler. Milli iradeyi hiçe sayan bizzat CHP, MHP, BDP olmuştur. Biz böyle bir dayatmayı doğru bulmuyoruz. Biz partimizin yetkili organları ile bu konuyu görüşüp çalışırız.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.