Erdoğan, Müjdeyi Açıkladı

Erdoğan, Müjdeyi Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müjdeyi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta içinde katıldığı Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası açılış programında cuma günü bir müjde vereceğini ve artık Türkiye'nin yeni bir döneme gireceğini ifade etmişti.


Bugün cuma namazını Eyüpsultan Camii'nde kılan Erdoğan, namazın ardından Eyüp Sultan Hz.'nin türbesinde dua etti.


Saat 15:00'da Dolmabahçe Sarayı'nda kameralar karşısına geçen Erdoğan, Allah'ın Türkiye'ye bir kapı açtığını ifade etti. Türkiye'nin bugüne kadar enerji sektöründe dışa bağımlı olduğunu söyleyen Erdoğan, artık bu şekilde yürünmeyeceğini gördüklerini aktardı. 


2017 yılından itibaren derin deniz sondajlarını ülke olarak yapma kararı aldıklarını ifade eden Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020'de başladığı Tuna 1 Kuyusu sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda.

Yıllaca enerjide maddi ve manevi sıkıntılar çekmiş bir ülke olarak geleceğe daha güvenle bakacağımıza inanıyorum. Şimdi tespit kuyuları açacağız. İnşaat ve yapı işlerine geçeceğiz.

Şimdi hedefi veriyorum, 2023'te milletimizin kullanımına Karadeniz gazını sunmaktır."

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum