Erdoğan maden işçileri için yeni düzenlemeleri açıkladı

Erdoğan maden işçileri için yeni düzenlemeleri açıkladı

Erdoğan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan maden işçileri ve madenci yakınlarıyla ilgili yeni düzenlemeleri açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Soma'daki facia sonrası yer altında çalışan işçilere yönelik yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Erdoğan, AK Parti grubunda açıklamayı düşündüğü müjdeyi öne alarak TŞOF'ta yaptı.
MADENCİLER İÇİN YENİ DÜZENLEME

İşte Erdoğan'ın açıklamaları;

Maden şehitlerinin yakınları için hazırladığımız bir kanun tasarısı ile önemli düzenlemeler yapıyoruz.

Sigortalı bir işçi hayatını kaybettiğinde yakınlarına maaş bağlanıyordu ancak bunun için belli bir süre çalışmış olması gerekiyordu. Soma'da 67 şehidimizin ailesi şartları karşılamadığı için maaş hakkından yararlanamıyordu. Şimdi kanunda değişiklik yapıyoruz. Vefat eden madencilerin yakınlarına ne kadar çalışmış olursa olsun maaş getiriyorum. Vefat eden madencilerin yakınlarının prim borçlarını da kaldırıyoruz. Kazanın meydana geldiği madende çalışan işçi kardeşlerimizin, madenin kapalı olduğu süre içinde de tam maaş almasını getiriyoruz. Bu madenci kardeşlerimiz çalışamadığı süre içinde işsizlik sigortası fonundan da para alacaklar.

Soma'daki şehitlerimizin yakınlarına istihdam hakkı getiriyoruz. Şehit madencilerin ailelerinden 1 kişi kamuda istihdam edilecek.

Maden işçileri için emeklilik yaşını 55'ten 50'ye çekiyoruz. İzinde geçirdikleri günler ve tatilleri de yıpranmaya dahil etmek suretiyle, yaş itibariyle emekli değil de önce emekli olmak istiyorsa, madencilerin 43 yaşında emekli olmaları mümkün hale gelecek.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.