Erdoğan: Cehalet okuyamamak değil hakkı bulamamaktır

Erdoğan: Cehalet okuyamamak değil hakkı bulamamaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ettiği il müftülerine hitap etti.

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve 31. İl Müftüleri İstişare Toplantısı için Ankara'da bulunan il müftülerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her dönemde ilme, alime, gönül insanlarına değer veren, onları tüm makamların üstünde gören bir medeniyetin mensupları olduklarını ifade ederek, gönül dünyalarını arifler, abitler, zahitler aydınlatırken, fikir dünyalarının da alimler ve münevverler tarafından zenginleştirdiğini söyledi.

Müftüleri de bu geleneğin günümüzdeki temsilcileri olarak gördüğünü vurgulayan Erdoğan, "Ülkemizin ve milletimizin bugün karşı karşıya bulunduğu meselelerin çözümü, diğer hususlarla birlikte hatta onlardan daha önce ve önemli olarak manevi gelişime önem vermemizden geçiyor. Milletimizin irşadı, hak yola, doğru yola çağrılması, bilgilendirilmesi, eğitim ve ibadet ihtiyaçlarının karşılanması hususunda en büyük sorumluluk sizlere düşüyor. Her birinizin bu konuda üzerine düşen görevin önemine müdrik olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

"İSLAM DÜNYASINDA İLİM, YERİNİ CEHALETE BIRAKMIŞTIR"

Erdoğan, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"İlim, İslam dünyasından kaçmış, yerini cehalete ve şiddete bırakmıştır. Biz, cehaleti okuma yazma bilmemek gibi tanımlarsak en büyük cehaleti yaşamış oluruz. Cehalet zaten bu değil ki hakkı bulamamaktır. Kur'an ve sünnetin rehberliğinden uzaklaşan Müslümanlar

, mezhepçiliğin, kavmiyetçiliğin ve maddiyatçılığın ağına düşmüştür"

 

"Ülkemizin ve milletimizin bugün karşı karşıya bulunduğu meselelerin çözümü, diğer hususlarla birlikte hatta onlardan daha önce ve önemli olarak manevi gelişime önem vermemizden geçiyor"

 


"DEĞERLERİMİZ, DAİŞ, MEZHEPÇİLİK VE KAVMİYETÇİLİK BELALARININ PANZEHİRİDİR""

 

"İşte kadim medeniyet değerlerimiz, DAİŞ zihniyetinin de mezhepçilik belasının da kavmiyetçilik tehlikesinin de panzehiridir. Biz, 'fitne, öldürmekten beterdir' anlayışıyla bu yöndeki her türlü gayretin önünü peşinen kesen bir kültüre sahibiz"

 

"MÜSLÜMANLARIN UMUDU TÜRKİYE'DİR"

"Üzerimizdeki sorumluluk çok büyük. İslam aleminin gözü, şunu bilin ki Türkiye

'nin üzerindedir. Nereye gidiyorsam, İslam dünyasında hep gördüğüm budur ve bizlere ağlayarak yükledikleri yük çok ama çok fazla. Müslümanların umudu unutmayın Türkiye'dir, sizlersiniz. Bunun için öncelikle bizim kendimize çeki düzen vermemiz gerekiyor. Cehalete, provokasyonlara, yanlış din anlayışlarına karşı ilmi, vicdani en önemlisi de irfanı devreye sokmalıyız"

"İşte bugün 8 şehidimiz daha var. Sömürgecilerin bir buçuk asırdır altını sürekli alevlendirerek, kaynattıkları fitne kazanı her gün yeni canlar alarak, yeni ocaklar söndürerek, fokurdamaya devam ediyor. Müslümanın müslümana kırdırma projesi tüm canlılığıyla tüm acımasızlığıyla yürüyor"


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.