Enkazdan çıkarılan Japon'dan Türk halkına teşekkür

Enkazdan çıkarılan Japon'dan Türk halkına teşekkür

Bayram Oteli enkazından yaralı çıkarılan Japon Konnai, enkaz altında yaşadıklarını anlattı.

Vanlı depremzedelee yardım edebilmek için binlerce kilometre uzaktan geldi, depremzede çocuklara köy köy gezerek oyuncak dağıttı, Kurban Bayramı'nda kestikleri kurbanlık hayvanların etlerini depremzedelere dağıttı...
"BİLGİSAYARIMIN IŞIĞI ÜMİDİMİ ARTIRDI"

23 yaşındaki Japon yardım gönülüüsü Miyuki Konnai, Van'da meydana gelen 5.6'lık depremde Bayram Oteli'nin enkazıdna kaldı. Enkazdan sağ çıkartılan Konnai, 'Türk halkına teşekkür ediyorum" diyerek bir kez daha Japon halkının yüce gönüllülüğünü gösterdi.

Van'da 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası yıkılan Bayram Oteli enkazından yaralı olarak çıkarılan, Japonya'dan gelen yardım kuruluşu gönüllüsü Miyuki Konnai, "Karanlıktan çok korkuyorum. Enkaz altında açık kalan bilgisayarımın ışığı, ümidimi artırdı" dedi.

Van'da merkez üssü Edremit ilçesi olan 5.6 büyüklüğündeki sarsıntıda yıkılan Bayram Otelinin 310 numaralı odasında kalan Konnai, yaklaşık 5 saatlik çalışma sonrası enkazdan yaralı çıkarılarak, İpekyolu Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Tedavisinin ardından taburcu edilen ve valilik tarafından bir misafirhaneye yerleştirilen Konnai, sağlık kontrolü için özel bir hastaneye getirildi.
BİR DAHA VAN'A GELECEĞİM

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Konnai'yi hastahanede ziyaret etti.Yıldız, Konnai'nin ''Deprem oldu ama bir daha Van'a geleceğim'' dediğini ve bu sözler  üzerine duygulandığını belirtti.Konnai'nin soğukkanlı ve tabi olduğunu belirten Bakan Yıldız çok etkilendiğini açıkladı.

Hastanede gazetecilerin sorularını yanıtlayan Konnai, Japon Association For Aid and Relief (ARR) adlı yardım kuruluşunda görev yaptığını söyledi. Cumhuriyet Caddesi ile Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nin kesiştiği noktada yer alan Bayram Otelinde konakladığını dile getiren Konnai, sabah uyandığında her gün yaptıkları gibi yine merkeze bağlı köylere giderek depremzedelere yardımcı olmaya çalıştıklarını, akşam saat 17.00 sıralarında, kaldıkları otele döndüklerini ifade etti.
KURTARMA EKİPLERİNİ DUYDUM AMA ONLAR BENİ DUYMADI

Arkadaşı Atsushi Miyazaki'nin 315 numaralı odada kaldığını ve kendisinin raporları hazırlamak üzere odasına çekildiğini ifade eden Konnai, şöyle devam etti: "Raporun ikinci sayfasını hazırladığım sırada sarsıntı başladı. Bir anda duvarlar üzerime geldi. Bir süre sonra gözlerimi açmak istedim. Ama gözlerimin üzerindekiler yüzünden zorlandım. Sol gözümü açtığımda etrafın çok karanlık olduğunu gördüm. Ben karanlıktan çok korkuyorum. Etrafa baktığımda açık kalan bilgisayarımın ışığını gördüm. Bu kurtulmam için ümitlerimi artırdı. Bu sırada yardıma gelen ekipleri duydum. Bana seslendiklerinde karşılık veriyordum. Ama beni duymadılar. Bu sırada yanımda buzdolabı vardı ve kapısı açıktı. Buradan aldığım suyu önce gargara yaptım ve sonra da içtim. Daha sonra sabırla kurtulmayı bekledim."

Enkaz altında kendisine ulaşan ekip çalışanlarını gördüğünde çok mutlu olduğunu belirten Konnai, ekiplere arkadaşı Miyazaki'nin 315 numaralı odada kaldığını ilettiğini söyledi.
TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ

Şimdi arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını vurgulayan Konnai, kendisini kurtaran ekiplere ve Türk halkına teşekkür etti.

Konnai, tedavisinin yapılması sonrası annesi ile görüştüğünü ve merak etmemesi gerektiğini söylediğini ifade etti. Depremde telefonunu kaybeden Konnai'ye hastanede ziyaret eden TUSKON Yönetim Kurulu üyesi Ali Çiçeksay, ailesiyle görüşmesi için cep telefonu ve hat hediye etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.