Emekli Albay Aziz Ergen; Hoş Geldin Atatürk ikinci Nutuk'tur

Emekli Albay Aziz Ergen; Hoş Geldin Atatürk ikinci Nutuk'tur

Türk askerlerinin başına çuval geçiren ABD askerlerinden intikam alan komutan Emekli Albay Aziz Ergen, Prof. Dr. Haydar Baş'ın 'Hoş Geldin Atatürk’ kitabıyla ilgili değerlendirmesinde, “Bu kitap her Türk gencinin, kadınının, liselilerimizin, kızlarımızın okuması ve feyz alması gereken ikinci Nutuk'tur” dedi.

 Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde 4 Temmuz 2003'te Türk askerinin başına çuval geçiren Amerikan askerlerinden intikam alan komutan olarak bilinen Emekli Albay Aziz Ergen Prof. Dr. Haydar Baş'ın yeni kitabı 'Hoş Geldin Atatürk'ü değerlendirdi. Antalya'da Yeni Mesaj Gazetesi tarafından düzenlenen Atatürk Vatandır Sempozyumu'na katılan Emekli Albay Ergen kitap için ikinci Nutuk benzetmesi yaptı.



Ergen, "Bana göre ikinci Nutuk'tur. Her Türk gencinin, kadının, liselilerimizin, kızlarımızın okuması ve feyz alması gereken ikinci Nutuk'tur. Prof. Dr. Haydar Baş'ın Hoş Geldin Atatürk kitabı ikinci Nutuk'tur" dedi.

            ‘Atatürk’ü milletle yeniden Haydar Baş buluşturdu’ Sempozyumda Yeni Mesaj’ın sorularını cevaplandıran Aziz Ergen, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş ve ekibinin çalışmalarını takdir ettiğini ifade etti. Aziz Ergen, "Ben Haydar Baş Bey’i sadece bir başkan olarak değil, bir lider olarak görüyorum. 10 yıl önce ekibiyle tanışmıştım, hiç irtibatım kesilmedi. Büyük bir hayranlıkla izliyorum.

            Anadolu'da gerçekten her yerde ismini duydum. Özellikle Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Türk milletine çok sevdirdi. Son zamanlarda bazı güçler tarafından koparılan o bağı yeniden kurdu, yeniden güçlendirdi. Şu anda da Anadolu'nun her yerini karış karış gezerek bu hizmeti veriyor, çok kutsal bir hizmeti yerine getiriyor.

            Daha önce 10 Kasım'lar Anıtkabir'e 1.5 milyon kişi giderken bu sayı 3 milyona kadar çıktı. Bunda Sayın Haydar Baş Hocamızın katkısı çok büyük. Ortaya koyduğu eserler de öyle. Bunu bir ekip ruhu içinde yapıyor" dedi. "Haydar Baş Türk askerinin önünde gidiyordu" Görevde olduğu dönemde terör operasyonlarına gittikleri Doğu ve Güneydoğu'nun en ücra köşelerinde bile Prof. Dr. Haydar Baş'ın resimleriyle karşılaştıklarını ifade eden Aziz Ergen, "Anadolu'da karşılaştığım bir örneği vererek noktalayayım.

           En ücra köşelere kadar gittiğimde Prof. Dr. Haydar Baş'ın resimlerini görünce çok şaşırıyordum. ‘Yahu bizden önce kim geldi buraya’ diyorduk. Türk askerinin önünde gidiyordu. Bu inanılmaz bir kutsal hizmet. Bunu onurla, gururla söylüyorum. Hocamızı gerçekten seviyoruz, tebrik ediyoruz. Ona sağlık sıhhatler diliyorum. Ekibine de başarılar diliyorum, tebrik ediyorum" dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.