El Bab'ta Türk askerine saldırı!

El Bab'ta Türk askerine saldırı!

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatına katılan Türk askerlerinin bulunduğu El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ unsurlarının saldırısında şehit olan askerlerin sayısı 4'e yükseldi. 15 asker yaralandı. TSK bölgeyi ateş altına aldı, ilk tespitlere göre 40'ın üzerinde DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) ele geçirmeye çalıştığı El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ militanları ile askerler arasında çatışma çıktı. 4 asker şehit olurken, 15 asker yaralandı.

Harekatın 120'nci günü olan bu sabah da El Bab'ın merkezindeki hakim bir noktada bulunan eski hastane olan, ancak son 2 yıldır terör örgütü DEAŞ mensupları tarafından barınma ve mühimmat deposu olarak kullanılan alan çevresinde çatışma çıktı. DEAŞ'lı 40 teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmada 4 askerimiz şehit oldu, bazıları ağır 15 asker de yaralandı. Yaralı askerler, silah arkadaşları tarafından sınır hattına ulaştırıldı ve burada hazır bekleyen ambulans ve helikopterler ile Kilis ve Gaziantep'teki hastanelere taşındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.