“Ek Ödeme İstiyoruz“

“Ek Ödeme İstiyoruz“

Eğitim-Bir-Sen Rize şubesi üyeleri Rize PTT önünde basın açıklaması yaptı ve taleplerini sıraladı.

Eğitim bir sen Rize şubesi adına basın açıklamasını okuyan şube başkanı Seyfettin Afacanlar ek ödeme mağduru öğretmenler ve öğretim elemanları için alanlarda olduklarını söyleyerek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Öğretmen ve öğretim elemanlarının takatlarının kalmadığını da belirten afacanlar sabırların tükendiğini söyledi. Afacanlar, beraberinde sendika üyeleri ile PTT Rize Şubesi'ne giderek ek ödeme taleplerini içeren dilekçelerini Başbakanlık, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile çalışanlarına sahip çıkması talebiyle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Rize milletvekillerine gönderdi.

Afacanlar, , 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuda aynı unvanda çalışan personel arasında eşit işe eşit ücret düzenlemesiyle denge sağlamaya çalışıldığını belirtti.

Bu düzenlemede 800 bini aşkın öğretmen ve öğretim elemanının 'muadili yok' diye ek ödeme artışlarında kapsam dışında tutulduğunu savunan Afacanlar, ''Muadilimizi bulamayan hükümet yetkililerine, 'buradayız ve ülkenin en önemli işini yapıyoruz' demek için bir araya geldik. Kamu çalışanlarının beşte ikisini oluşturuyoruz. Emeğimizin ve alın terimizin karşılığı olan adil bir ücret istiyor, kimseden lütuf beklemiyoruz'' dedi.
Grup basın açıklamasından sonra PTT binasına girerek  Bakanlıkara faks gönderdi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.