Dev şirketle kayyum atandı

Dev şirketle kayyum atandı

İzmir Sulh Ceza Hakimliği, bünyesinde Orkide yağlarının da aralarında bulunduğu Küçükbay Şirketler Grubu ile Kavuklar Holding'e kayyum tayin edilmesine karar verdi. Söz konusu şirketlerinin yönetimini TMSF yetkilileri devralacak.

 İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet  Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, bünyesinde Orkide yağlarının da  aralarında bulunduğu Küçükbay Şirketler Grubu ile Kavuklar Holding'e kayyum  atandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının,  FETÖ/PDY'ye finans sağlayan firma ve iş adamlarına yönelik çalışması devam  ediyor.

İzmir Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebi üzerine, bünyesinde  Orkide yağlarının da aralarında bulunduğu Küçükbay Şirketler Grubu ile Kavuklar  Holding'e 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 13. ve 19. maddeleri ve  CMK'nın 133. maddesi uyarınca kayyum tayin edilmesine karar verdi.

Hakimliğin kararı bildirdiği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)  yetkilileri, söz konusu şirketlerin yönetimlerini devralacak.

OPERASYON

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma  kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, 6  ve 8 Ağustos'ta örgüte finans sağladıkları iddia edilen iş adamlarına yönelik  operasyonlarda aralarında Küçükbay Şirketler Grubu sahibi Ahmet Küçükbay ile  gayrimenkul, otomotiv, akaryakıt sektöründeki yatırımlarıyla tanınan, FETÖ  soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesi'nin kurucu üyelerinden  Abdullah Kavuk'un da aralarında  24 kişi gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.