Desteklemede Son Durum

Desteklemede Son Durum

Doğu Karadeniz'de, başta Rize olmak üzere Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde 774 bin dekar alanda çaycılık yapan 1 milyon200 bin üretici bu haberi bekliyor.

Doğu Karadeniz'de, 774 bin dekar alanda çaycılık yapan 1 milyon200 bin üreticinin gözü kulağı destekleme paralarından gelecek haberde. Peki destekleme paralarının ödemelerinde son durum ne? İşte bu sorunun cevabı:

Yetkili mercilerden edindiğimiz bilgiye göre, 147 Milyon TL. üreticiye ödenecek destekleme paralarının Hazine Müsteşarlığı tarafından Ziraat Bankası'na yatırıldığı ve Ziraat Bankası'nın bu paraları üreticilerin banka hesaplarının bulunduğu ilgili bankalara yatırdığı öğrenildi.

KAMU BANKALARI ÖDEMELERE BAŞLADI ÖZEL BANKALAR İSE ÖĞLEDEN SONRA

dsc_3571.jpg

Kamu bankalarının Ziraat Bankası tarafından gönderilen paraları ivedi bir şekilde üreticilerin banka hesaplarına yatırdığı ve vatandaşların bulundukları bölgelerdeki banka hesaplarından ödemeleri almaya başladıkları öğrenildi.

Özel bankaların ise Ziraat Bankası'ndan gelen parayı üreticilerin hesaplarına aktarmasının birkaç saat alabileceği ve bugün Perşembe günü) üreticilerin hesaplarına yatırılmaya çalışacağı, çalışmanın tamamlanması halinde ise özel bankaların da öğleden sonra ödemelere başlayacağı öğrenildi.

 

Öte yandan destekleme primlerinin ivedi bir şekilde ödenmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Milletvekili Hasan Karal ve Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ile birlikte Çaykur yetkililerinin büyük gayret sarfettikleri öğrenildi.

 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.