Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na teşekkür

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na teşekkür

Başbakan Davutoğlu, bugünkü konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na teşekkür geldi. Davutoğlu, 'Çözüm süreci bitti mi' sorusuna da yanıt verdi.

Davutoğlu, "Günlerdir, Suruç olayından bu yana bütün parti liderlerine çağrıda bulunuyorum, gelin beraber teröre ve şiddete karşı ortak deklarasyon yayınlayalım diye. Olumlu cevap alabildik mi? CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na buradan teşekkür ediyorum. Onun dışında, çağrımıza kulaklar tıkandı" dedi.
 
Davutoğlu, "Siyasi partilere de mesajımız açıktır. Gün omuz omuza verme günüdür.  Partiler birlik çağrısını yeniden değerlendirsin. Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayalım diyoruz bazıları "Biz bu sürecin içinde yokuz" diyor.  Terör gruplarına mesajımız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle mücadeleyi yıllardır sürdürüyor. Bütün bu suçların cezasını ödeyeceksiniz. Kimse Türkiye’yi tehdit etmeye yönelmesin. Ve yurtdışındaki çevrelere sesleniyorum. Türkiye’nin dostluğu güçlüdür. Tahammülümüzün sınırlarını kimse zorlamamalıdır. Dost ve müttefiklerimiz bir kez daha Türkiye’nin gücünden emin olmuşlardır" diye konuştu.
 
 
ÇÖZÜM SÜRECİ BİTTİ Mİ?
 
Davutoğlu, 'Çözüm süreci bitti mi?' sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
 
Çözüm süreci bizim tarihi ve stratejiktir. 2013 Mayıs'ında silahlı unsurların Türkiye'yi terk etmesi noktasına gelinmişti. Bu sadece hükümetin değil Türkiye'nin projesiydi. Muhatabımız da sadece bir kesim değil bütün vatandaşlarımızdı.
 
Ancak 2013 Mayıs'ında ülkemizi terk etmesi gereken silahlı unsurlar, 2 sene 2 ay oldu. Bırakın Türkiye'yi gittikçe silahlanmayı, süreci istismar etmeyi tercih eden bir tavır aldılar.
 
Sabırla bu unsurların Türkiye'yi terk etmesi çağrısında bulunduk. Bu unsurlar bir taraftan baskıları artırarak demokratik seçimlere müdahale etmeye cüret gösterdiler diğer taraftan Suriye’deki süreci kullanarak farklı üsluba yöneldiler. Çözüm sürecini istismar eden kim olursa olsun tutumumuzu açıkça ortaya koyacağız.
 
Biz sürecin devamı için çaba harcayacağız. Ama süreci istismar etmeye çalışan kim olursa onlarla mücadele edeceğiz.
 
HDP yetkilileri sürekli barıştan bahsediyorlar. Son derece samimiyetsizce.
 
Son HDP ziyaretinde söyledim. Artık karar verme vaktidir. Silah mı demokrasi mi
 
Polisimiz ensesinden vurularak şehit edilecek, HDP yetkilileri bunu kınama cesareti bile gösteremeyecek. Dün uçaklarımız Kandil’i vurdu. Kim aynı mesajı vermeye kalkarsa karşılığını görecek.
 
İSTANBUL'DAKİ YÜRÜYÜŞ
 
Toplantı ve gösteri yapma hakkına herkes sahiptir. Daha izin ve düzenleme talebi olmaksızın insanları yürüyüşe davet etmek… Kimse böyle bir çağrıda bulunamaz. O anda güzergâhta yaşanacak trafik vs. gibi bütün sorumluluk valilik ve emniyetteyken kimse tek taraflı olarak şurada yürüyeceğiz çağrısında bulunamaz. Bugün sosyal medya farklı bir grup karşı güzergâhta yürüme talebinde bulunursa ne olacak.
 
İstanbul’da bellidir. 8 nokta tespit edilmiştir. Gitsinler orada barış içinde toplansınlar. Güvenlik güçlerimiz güvenliklerini sağlayacak. Ama şunu söylüyorum hiçbirinin elinde silah ve maske olmayacak. Yüzüne maske takan eline silah alan terör eylemi gerçekleştirmek için harekete geçmiş demektir. Polisimizi şehit edenler yüzleri maskeleri unsurlardır. Toplantı ve gösteri hakkı vardır. Gösterilen yerlerde barış içinde toplanabilirler.
 
CHP'NİN ÇAĞRISINA OLUMLU YANIT
 
"(CHP'nin Meclis'i olağanüstü toplantıya  çağırması) Dün, Meclis Başkanı ile konuyu görüştük. Böyle dönemlerde TBMM nihai  istişare makamıdır. Dolayısıyla bu olağanüstü toplantı talebine olumlu  yaklaşıyoruz. Grup Başkanvekillerimiz de temas halinde. Muhtemelen çarşamba günü  yapılacak ve biz de Meclisimiz ile bu son operasyonlarla ilgili de bilgilendirme  imkanı bulmuş olacağız. Orada bir deklarasyon çıkarsa memnuniyet duyarız. Nihayet  kapalı kulaklar açıldı deriz, kapalı gönüller açıldı deriz. Ümit ederim genel  başkanlar böyle bir ortak tavra gelecek olgunluğu gösterirler."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.