Davutoğlu: Son 48 saatte 200 DAEŞ'li öldürüldü

Davutoğlu: Son 48 saatte 200 DAEŞ'li öldürüldü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, son 48 saat içerisinde 200 DAEŞ'linin öldürüldüğünü açıkladı.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, 8. Büyükelçiler Konferansı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu:

TERÖR ALÇAK YÜZÜNÜ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU

"Sultanahmet'te meydana gelen saldırıyı bir kez daha telin ediyorum. Alman dostlarımızı saygıyla anıyorum. Yaralananlara Allah'tan şifa diliyorum. Terör alçak, korkak yüzünü bir kez daha ortaya koydu. Londra, Paris saldırılarından herhangi bir farkı yok. Ülke olarak tam bir kenetlenme ile cevap vermeliyiz. Gerektiğinde ülkemize meydan okuyan bu terör örgütlerine karşı cevap vermekte gecikmemeliyiz.

SON 48 SAATTE 200 DAEŞ MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ

Salı günü, 10.20'deki olayın hemen sonrasında topladığımız bilgiler dolayısıyla bu adi terör olayının DAEŞ tarafından yapıldığının tespit edilmesine müteakip 48 saat içinde DAEŞ mevzilerinde 500'e yakın top ve tank atışıyla taaruzda bulunulmuş. Sınır boyumuzda büyük imkanlarımızda vurulmuş, 200'e yakın DAEŞ mensubu son 48 saat içinde etkisiz hale getirilmiştir. Bundan sonra Türkiye2ye yönelecek her tehdit misliyle cezalandırılacaktır.

DEVLETİ KATİL GÖRENLERE SESLENİYORUM

5 aylık bebeğin de içinde olduğu lojmanlara yapılan saldırı haberi geldi. Bu terör olaylarını maruz ögstererek devleti katil görenlere sesleniyorum. İstanbul'da aziz dostlarımızı öldüren terörist ile Diyarbakır'daki adi saldırı arasında ne fark vardır. Neden terör olayları karşısında hep beraber omuz omuza durulamaz. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.