Çoban Ovit'i Açtırıyor!

Çoban Ovit'i Açtırıyor!

Rize'de iki metreye ulaşan kar kalınlığı dolayısıyla kapanan Ovit Dağı yolunun hayvan yetiştiricisi bir vatandaşın isteğiyle! açılması için çalışma başlatıldı.

Rize'de etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı olan Rize-Erzurum kara yolunun Ovit Dağı mevkisini açmak için çalışma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Rize-Erzurum kara yolunun İkizdere-İspir arasında bulunan 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı geçidi, 12 Kasım'da kar yağışı ve tipinin etkili olması ve çığ tehlikesi nedeniyle ulaşıma kapatılmıştı.

Ovit Dağı'nın Erzurum tarafındaki bir yaylada bulunan bir hayvan yetiştiricisinin, Karayollarını arayarak binin üzerindeki koyunu ile İkizdere'ye gelmek istediği ancak yer yer 2 metreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle gelemediğini bildirmesi üzerine, yolun açılması için çalışma başlatıldı.

Yol açma çalışmalarının sürdüğü Ovit Dağı mevkisinde çalışmaların akşam saatlerinde tamamlanmasının planlandığı, böylece yolun yarından itibaren gündüz 07.00 ile 15.00 saatleri arasında trafiğe açılacağı belirtildi.

Karayolları yetkilileri, yarından itibaren yoldan geçecek araçlara zincir takılması zorunluluğu getirildiğini kaydetti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.