CHP`li Vekil Çay Eksperlerini Meclise Taşıdı

CHP`li Vekil Çay Eksperlerini Meclise Taşıdı

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, ÇAYKUR`da mevsimlik işçi statüsünde çalışan 2007 yılı girişli üniversite mezunu çay eksperlerinin sorunlarının araştırılması ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırması istedi.

Çay Eksperleri Platformu Başkanı Selçuk Er, TBMM’ ye verilen araştırıma önergesine destek beklediklerini ifade etti.

Canalioğlu, araştırma önergesinin gerekçesinde, çay eksperlerinin üniversiteden mezun olarak aldıkları bu unvanlarının yapılan yanlış uygulamalar sonucu günümüzde geçerliliğini yitirdiğini belirterek, "Çünkü KPSS yoluyla hiçbir kurum ve kuruluşta işe alınmaları mümkün değildir. Özel sektör çay fabrikaları ise çayda kalite aranmasına rağmen MYO Eksperlik mezunlarına hiçbir zaman çalışma fırsatı vermemişlerdir. 2007 yılında çıkarılan 5620 sayılı yasa nedeni ile daimi istihdam edilmelerinin önü kapanmış ve mevsimlik işçi statüsünde 4 ay gibi kısa sürelerde çalıştırılmaktadırlar" dedi. Çay gibi büyük bir sektörün yaşatılmasının ancak, yaklaşık 250 bin ton çay tüketilen Türkiye`de çayın geleceğine yatırım yapmakla mümkün olacağını belirten Canalioğlu, bu kapsamda ÇAYKUR`da mevsimlik işçi statüsünde çalışan 2007 yılı girişli üniversite mezunu çay eksperlerinin sorunlarının araştırılması ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırması istedi.

EKSPERLERDEN ARAŞTIRMA ÖNERGESİNE DESTEK ÇAĞRISI

Çay Eksperleri Platformu Başkanı Selçuk Er, yaptığı açıklamada TBMM’ ye verilen araştırma önergesine destek beklediklerini ifade ederek “Ankara’da yaptığımız temaslar sırasında görüştüğümüz milletvekillerinden sayın Volkan Canalioğlu’nun Çay Eksperlerinin sorunlarına duyarlılık göstermesinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Sayın Canalioğlu’nun verdiği araştırma önergesine bölge milletvekillerimizin destek vermesini bekliyoruz.” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.