CHP’den Of’ta çay mitingi

CHP’den Of’ta çay mitingi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Of İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen çay mitingine katılım az olurken, konuşmacılar iktidara yüklendiler.

Of İlçe Meydanında düzenlenen çay mitingine CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya ile Beşikdüzü, Çaykara, Çarşıbaşı, Dernekpazarı, Araklı, Arsin ve Akçaabat İlçe Başkanları katıldı.

 Miting alanına katılan vatandaşlar ellerinde “Topla topla bitmeyi, çay da para etmeyi, tarladaki lahana, o da bize yetmeyi”, “Çay veremiyoruz, Oy’da vermeyeceğiz”, “Çay da sömürüye son”, “Çay da Off çekmek istemiyoruz”, “Tayyip çayı sezeryan etti, çayın nesli tükendi”, “Özel sektör zulmüne son”, “Çayın can suyu dereler satıldı”, “Çayın dibinde dere, akıyor boşa yere, koydun kotayı bize, düşürdün özellere” şeklinde dövizler taşırken, küçüklerin ellerindeki “Metin Lokumcu’yu rahmetle anıyoruz” ve “Kotalar yükselsin, şaka şaka” dövizleri dikkat çekti.



 Çaykur da Tekel gibi olacak !

 Mitingde ilk olarak konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın; “Sizin Of’lu milletvekilleriniz nerede? Erdoğan Bayraktar nerede? Erdoğan Bayraktar gemisini yürütüyor. Suat Kılıç Nerede? Yoksa Suat Kılıç’ta mı gemisini yürütüyor. Of eski Belediye Başkanı varmış burada siyasete atılmış o ne diyor? Çay fiyatı iyidir diyor mu? Çırakları geçelim onlar birisine usta diyorlar. Siz neyin ustası olduğunu iyi biliyorsunuz. Ey Recep Tayyip Erdoğan 1 milyon çay üreticisi hemşehrin çayını 70 kuruşa satamıyor. Ne diyorsun bu duruma? Tarım bakanımız Mehdi Eker 6 yıldır Tarım Bakanı, buraya geldi fiyat açıkladı 1,22 kuruş. Üretici dedi ki insafın kurusun ey Mehdi Eker. Sen Diyarbakırlısın belli bilmiyorsun ama biz bu çayı 1,22 kuruşa mal edemiyoruz dediler,  çaylarını asfalta döktüler . Arkadaşlar şuna inanın Tekel’in başına ne geldiyse Çaykur’un başına da o gelecek. Örnek almak istiyorsanız gidin Gürcistan’a bakın. Çayı alan firma özelleşince artık Gürcistan’da çaylar ağaç olmuş. Ya bu memleket, bu vatan bizim diyeceğiz ya da bizi yıllardır kandıran AKP iktidarına devam edeceğiz, az ettin biraz daha et diyeceğiz. Biz bağımsız kendi ülkemizde yaşamak istiyoruz. Sadece çayı önümüze dökmekle olmaz. Bütün Karadeniz’i yanımıza almalıyız. AKP nedir biliyor musunuz? Alt tarafa din iman, üst tarafa han hamam. CHP sizin haklarınızı her zaman arayacaktır. Bizi biber gazları yıldıramaz. Biz bu ülkeye yeniden bayrağımızı dikeceğiz.” dedi.

 
Başbakan’dan korkuyorlar

 “10 yıldır bizleri yöneten iktidar haklarımızı savunmak için ne yapıyor?” şeklinde sorarak konuşmasına başlayan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu “Siz hiç AKP milletvekillerinin sizin haklarınızı savunmak adına bir önerisini duydunuz mu? Söylemezler çünkü ustalarından, Başbakan’dan korkarlar. Burada hes olaylarında olan güvenlik güçleri kime karşı çıkıyor? Derelerimiz kurumasın diyen insanlara karşı çıkıyor. Gelin bir kez olsun bizi deneyin. Eğer sizin hakkınızı koruyamazsak verdiğiniz oyların hakkı helal olmasın, bizi sandıkta bıraksın.  Biliyorum ki şuan annelerimiz bacılarımız şu an o dik eğimlerde çay topluyor alın terleri yaş çayın üzerine düşüyor fakat bardağına gelene kadar o alın teri unutuluyor. Sayın Tarım Bakanı çayın fiyatını Çaykur’un konferans salonunda açıkladı. Neden meydanlarda açıklamadı?” şeklinde konuştu.

 “Çaykur’un aldığı çay sürekli azalıyor”

 Giresun Millet Vekili Salih Karaahmet “Rakamlara bakarsanız Çaykur’un aldığı çay sürekli azalıyor. Özel sektörün aldığı çay sürekli artıyor. AKP bizim umudumuzun düşmanıdır. Geldiğimiz yerde görüyoruz ki hep beraber bugün bu sıkıntıları çekiyoruz.  Kendimize güvenelim, birbirimize destek olalım ve ekmeğimize mani olanlara karşı çıkalım” dedi.

 
Kılıçdaroğlu Rize’ye geliyor

 CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya “ Çayın genel müdürü, kampanyanın ilk günü Avrupa’ya gittiler. Helal ürün sertifikası aldık dediler. Haram çay mı içiyordu. Çok değerli Başbakanımız Rize’nin Çocuğu, Ovit tünelinin açılışında ‘biz üreticimizin Çaykur’a verdiği çayın parasını 1 ay içerisinde veririz ama özel fabrikalara sahip çıkmayız .’dedi. Ama Ankara’nın göbeğinde, Armada’nın karşısında iki katrilyonluk o residance yapan kimler? O özel sektörün patronları, Başbakanın soyadını taşıyor. Bunları hiç kimseden saklayamazlar, kandıramazlar.” Sözlerinin ardından “20 gün sonra Genel Başkanımız Kılıçtaroğlu eşliğinde Rize’de 30 binleri bulan çay üreticisiyle buluşup alanda toplanacağız. Hepinizi de o alanda görmek istiyoruz” dedi.

 
“Cebinizdeki parayı alıyor”

 

CHP Trabzon Of İlçe Başkanı Emel Saral, “Yaprak Yaprak toplayarak paraya dönüştürdüğümüz bu ürün gelinen noktada değerini kaybetmiştir. Kota ve kontenjan uygulamalarıyla özel sektöre mahkum edilmiştir. 1 TL 22 KR olarak açıklanan çay fiyatı özel sektörler de 65-70 KR’lara alınmaktadır. Dünyadaki her konuya karışmaktan çekinmeyen başbakan nedense çay konusunda özel sektöre karışamayacağını söylemektedir. Bir taraftan dünyaya kafa tutuyormuş gibi yaparak sizin gönlünüzü alırken, diğer taraftan cebinizdeki parayı alıyor.” dedi.

 
“Pırlantada 0, çayda 18”

 CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan “Bugün sofranızdan çocuğunuzun elinden ekmeğini alanlara dur demezseniz yarın size bu kentte, bu coğrafyada yaşama hakkı verilmeyecektir.  Sayın başbakana Of’tan sesleniyoruz neden çay kaçakçılarını koruyorsunuz? Bu ülkede sezeryana kadar müdahale eden, futbol federasyonuna kadar müdahale eden başbakan neden çaya müdahale etmiyor. Devlet pırlantadan yüzde 0 KDV alırken gübreden yüzde 18 KDV alıyor.  Biz bu KDV’nin düşürülmesini istiyoruz. Başbakan çay açıklanmadan önce 2 gün bölgedeydi çayla ilgili hiç açıklama yapmadı.” şeklinde konuştu.





Hasan Fehmi DEMİR / Ayşegül KARAVİN



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.