Chp, Rize'de Mükerrer Üyelikleri Yargıya Taşıyor

Chp, Rize'de Mükerrer Üyelikleri Yargıya Taşıyor

Rize’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl ve İlçe teşkilatlarına üye 484 kişinin bilgileri dışında AK Parti Rize İl Teşkilatı’na üye yapılması, CHP’li üyeler tarafından yargıya taşınıyor.

Bilgileri dışında AK Parti’ye üye yapılan CHP’li üyeler bugün konuyla ilgili olarak CHP Rize Merkez İlçe Teşkilatı’nda bir basın açıklaması düzenledi. Üyeler adına açıklamayı CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya yaptı. Aslankaya, açıklamasında yapılanın “insan hırsızlığı” olarak niteleyerek çok üye yaptığı için ödül alanların şimdi yargı önünde hesap vereceğini söyledi. Aslankaya açıklamasında, ''Bunun adı insan hırsızlığıdır. Eğer CHP'li bu kadar üye varsa hiçbir partiye üye olmayan çok sayıda üyesi vardır. Üyeler siyasi partilerde olmadığı için tespit edilemiyor. Siyasi Partiler Kanunu'na göre suç işlemiştir. AK Parti Rize İl Başkanı ve yöneticileri suç işlemiştir ve bireysel olarak suç duyurusunda bulunacağız. Yıllardır bu parti içerisinde sorumluluk alan imza atan kişileri üye yapmışlar. İyi ki beni yapmadılar. Muhtemelen benim ismimi biliyorlar, diğerlerinin ismini bilmiyorlardı. Bu kadar yanlış ve çirkin olayla ilk kez karşı karşıya kalıyorum. Oturduğu yerden üye yapılmış. Sadece ödül almak için üye yapılmaz. 80 bin üye yapılmış İl başkanı 80 kişiyi tanımıyor. Eğer size parti teşkilatınız en başarılı il diye ödül veriyorsa, sizde bunun mahkemede hesabını vereceksiniz'' dedi.
Aslankaya, açıklamasında AK Parti Genel Başkan Yarımcısı Hüseyin Çelik'in konuyla ilgili ''Bu anlayışla siyaset yapanları parti içerisinde saklamayız'' şeklindeki açıklamasını hatırlatarak, ''Rize örgütüne ne yapılacağını takip edeceğiz. Rize'de yatırımlar durdurulmuş insan avcılığı yapılıyor. Sadece siyasi kimliklerini bir yere söz sahibi yapabilmek için. Kişilerin ıslak imzası alınmadan üye yapanlar bizim partimizin üyesi olmasa dahi suç işlenmiştir. Cumhuriyet Savcılığı bunu değerlendirmelidir ve son noktaya götürmelidir. Eğer hata yapıldı deniliyorsa, bu hata değil. Bu bilerek yapılan bir organizasyondur'' şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından bilgileri dışında AK Parti’ye üye yapılan CHP’li partililer Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek bireysel olarak suç duyurusunda bulundular.

İLGİLİ HABER

Hikmet Ayar'dan Üyelik Açıklaması



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.