'Cezaevine dönmeden yemin et' teklifi

'Cezaevine dönmeden yemin et' teklifi

Cezaevinden annesinin cenazesi için izin alan Haberal'a CHP'li Genç, 'Dönmeden Meclis'e gidelim yemin et' teklifinde bulundu. Haberal kabul etmedi.

Silivri'de üç yıldır tutuklu bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın taziye evinde dün ilginç diyaloglar yaşandığı öne sürüldü.

Hastalığı sırasında görüşemediği annesi Medine Haberal'ın cenaze töreni için mahkemeden iki gün izinle Zonguldak'a gelen Haberal, defin töreninden sonra taziyeleri çalışma ofisi olarak adlandırılan Başkent Üniversitesi'nin misafirhanesinde kabul etti.

CHP'nin yeni ve eski genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve Deniz Baykal ile çok sayıda CHP milletvekili moral için yanındaydı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "İzin dilekçende yer belirtilmemişse Ankara'ya götürüp yemin ettirelim sana. Böylece dokunamazlar artık" deyince ilginç bir tartışma başladı.

Baykal ve Kılıçdaroğlu sessiz kalırken Ankara Milletvekili Sinan Aygün, "Olmaz öyle şey. Faydası değil zararı olur" karşılığını verdi.

Haberal'a eşlik eden jandarmaların komutanı aile fertlerine "Aman sakın ha" işareti yaparken Genç teklifinde ısrarcıydı. Haberal net tavır koyarak "Ben şu anda özel izinle burada olan tutuklu biriyim. Bunu yapmak uygun düşmez" dedi ve Türkiye'yi belki de yeni bir krizin eşiğinden döndürdü.

Taziye sohbetinde Haberal'ın en çok üstünde durduğu konu Türk tıp ve akademi hayatına verdiği hizmetlere ve milletvekili seçilmiş olmasına rağmen özgürlüğünden mahrum bırakılmasıydı:

"Ameliyat yapmam, üniversiteler kurmam gerekirken üç yıldır tutukluyum. On aydır da Zonguldak milletvekiliyim. Benim tutuklu olmam Türkiye'nin utancıdır. Meselenin çözüleceği yer parlamentodur ve bu noktada CHP'ye çok büyük sorumluluk düşmektedir."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.