Çaykur'un Üreticiye Borcu Kalmadı

Çaykur'un Üreticiye Borcu Kalmadı

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 2011 yılı içinde alınan yaş çaya ait tüm ödemelerin gerçekleştiğini belirterek üreticiye borçları kalmadıklarını açıkladı.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 2011 yılı içinde üreticilere 639 milyon liranın üzerinde ödeme yaparak bu yılki ödemeleri tamamladıklarını bildirdi.

Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl 20 Mayıs'ta başlayan 2011 yılı yaş çay kampanyasının 23 Ekim'de tamamlandığını anımsattı.

ÇAYKUR olarak birinci sürgünde 238 bin ton, ikinci sürgünde yaklaşık 233 bin ton, son sürgünde ise 182 bin ton civarında olmak üzere toplam 653 bin ton civarında yaş çay yaprağı satın aldıklarını belirten Sütlüoğlu, şunları kaydetti: ''ÇAYKUR olarak bu yılki yaş çay kampanyası döneminde aldıkları yaş çayın bedelini üreticilere bir sonraki ay ödedik. Mayıs ayında satın aldığımız çayın bedeli olan 37 milyon 779 bin lirayı Haziran ayında, Haziran ayında aldığımız çayın bedeli olan 190 milyon 221 bin lirayı Temmuz ayında, Temmuz ayında aldığımız çayın bedeli olan 123 milyon 10 bin lirayı Ağustos ayında, Ağustos ayında aldığımız çayın bedeli olan 110 milyon 890 bin lirayı Eylül ayında, Eylül ayında aldığımız çayın bedeli olan 144 milyon 495 bin lirayı Ekim ayında, Ekim ayında aldığımız çayın bedeli olan 33 milyon 532 bin lirayı da Kasım ayı sonunda ödedik. Böylece 2011 yılı üç sürgün döneminde toplam 639 milyon liranın üzerinde bir ödemeyi üreticimize yapmış olduk ve ödemelerimizi tamamladık.''

Ödemeleri Kasım ayında tamamlayarak üreticilere verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Sütlüoğlu, gelecek kampanya döneminde de yine huzurlu ve mutlu bir kampanya döneminin nasip olması dileğinde bulundu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.