Çaykur, Sosyal Medyayı Keşfetti

Çaykur, Sosyal Medyayı Keşfetti

Çaykur, facebook ve twitter aracılığı ile tanıtım yapacak. Dünyada 773 milyon 670 bin kullanıcısı olan Facebook ile 200 milyon kullanıcısı olan Twitter’da gençlere çay kültürü anlatılacak, doğal ve sağlıklı Türk çayının özellikleri aktarılacak.



Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaykur’u genç nesille buluşturmak için sosyal medyadan yararlanacaklarını söyledi. Çaykur’un bütün yönetim kadrosunun hazır bulunduğu toplantıda, tanıtım için sosyal medyanın önemi anlatıldı.

Çaykur Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen tanıtım toplantısında, Çaykur’un sosyal medya aracılığıyla tanıtımına ağırlık vereceklerini söyleyen Genel Müdür Sütlüoğlu, “Çaykur, çay sektörünün armadasıdır. Türkiye’de 500 dev sanayi kuruluşu içerisinde 35′inci sıradayız. Ülkemiz, yaş çay üretiminde dünya 5′incisi, kuru çay üretiminde ise dünya 4′üncüsüdür. Fakat ne yazık ki, dünya çay piyasasında herhangi bir etkinliğimiz yok. Türkiye’de pazarın lideriyiz ama bu bize yetmez. Ürettiğimizi satmak ve pazar payımızı büyütmek mecburiyetimiz var. Bunu da özellikle genç nüfusa yönelik tanıtım çalışmalarıylayapabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.


Göreve geldiği günden itibaren Türk çayının ve Çaykur’un reklam ve tanıtımına ağırlık verdiğini belirten Sütlüoğlu, gelecek stratejisi olarak iki önemli konu üzerinde hassasiyetle duracaklarını ifade ederek, “Malınızı satmak için iyi ürün yapmak zorundasınız. Yaptığınız kaliteli ürünü, iyi bir pazarlama tekniği ile piyasa sunarsanız malınızı satarsınız” diye konuştu. ‘Kötü kızı babasının evine geri gönderirler’ atasözünü hatırlatan Sütlüoğlu, “Ürettiğiniz ürün kaliteli değilse, piyasadan size geri döner. Ve ürününüzü satmakta güçlük çekersiniz. Bu da marka değerinize etki eder, pazar payınız düşer” dedi.

 

Çaykur’un gelecek sezondan itibaren yaş çay alımlarında kaliteye ve evsafa uygun hammadde alımına daha fazla önem vereceğini, bu şekilde daha kaliteli kuru çay üretileceğini belirten Genel Müdür Sütlüoğlu, kaliteli ürün üretmenin yanında, vatandaşa malı anlatabilmenin de ayrıca önem taşıdığını söyledi.

Tanıtım konusunda, teknolojinin bütün imkanlarını kullanmaya çalıştıklarını kaydeden Sütlüoğlu, “Bir eksiğimiz vardı; sosyal medyada yoktuk. Bugün Türk insanının yüzde 40′ı facebook’ta, yüzde 20′si de Twitter’da kayıtlı. Özellikle gençler ve kadınlar yoğun olarak sosyal paylaşım sitelerini kullanıyor. Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, firmalar kendilerini bu ortamlarda ifade ederek hedef kitleye ulaşıyorlar. Bireysel olarak da insanlar fikirlerini bu ortamlarda paylaşıyorlar. Bir kişinin ortalama olarak 500-1000 kişi ile doğrudan iletişim içerisinde olduğunu düşündüğünüzde, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla milyonlarca kişiye anında ulaşma imkanınız oluyor. Bu hızda bu kadar çok insana ulaşma imkanınız başka bir yerde yok” diye konuştu.

Giderek çay yerine başka içecek türerini tercih etmeye başlayan genç kesime ulaşmak için sosyal medyanın çok önemli olduğunu düşündüklerini bildiren Sütlüoğlu, çayı nlatmak için hedef kitlenin gençler olduğunu; facebook, twitter gibi sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla gençlere Türk çayının doğallığını, sağlıklı oluşunu, kalitesini, aromasını anlatacaklarını, kendilerini bu ortamlarda ifade edeceklerini, bu ortamlarda kamuoyu yoklamaları ile beraber çeşitli etkinliklerle gençliğe çay kültürünü aktarmak istediklerini belirtti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.