Çaykur Arşivini Sel Vurdu

Çaykur Arşivini Sel Vurdu

Çaykur bodrum katında bulunan ve geçmişten günümüze kadar bulunan tüm arşivlerin sular altında kalması sonucu arşivin kullanılmaz hale geldiği ve mali arşiv ile raporların tümümün kullanılmaz durumda olduğu belirtildi.

24 Eylül`de sel felaketinden en çok nasibini alanların başında yer alan Çaykur selin izlerini silmeye çalışıyor.

Rize'de meydana gelen sel felaketinde hafta sonu olması itibariyle hiçbir memurun görev yapmadığı çaykur'da maddi hasar yaşanırken hafta sonu olması nedeniyle personelin araçlarının olmaması maddi hasarı azaltırken kuruma bağlı resmi araçların genel müdürlük zemin katında olması nedeniyle tüm araçlar selden nasibini alırken kurumun bodrum katında bulunan Mutfak, otopark, arşiv odası, bekçiler ve şoförler odaları, malzeme odası, jeneratör, doğal gaz cihazları ve enerji sağlayan trafonun kullanılmaz hale geldiği halen çaykur da kısıtlı elektrik verilebildiği bildirildi.
ARŞİV TARİHE KAVUŞTU

Çaykur bodrum katında bulunan ve geçmişten günümüze kadar bulunan tüm arşivlerin sular altında kalması sonucu arşivin kullanılmaz hale geldiği ve mali arşiv ile raporların tümümün kullanılmaz durumda olduğu bu nedenle Rize ticaret ve Sulh hukuk mahkemesi tarafından yerinde tespit yapıldığı bildirildi.

TEMİZLİK SÜRÜYOR

Çaykur genel müdürlüğü zemin katında bulunan otopark ve diğer birimlerde temizlik çalışmalarının aradan 20 gün geçmesine rağmen devam ettiği, resmi kurum araçları ile otoparklarda bulunan ve kurumda çalışan birkaç kişinin aracının telef olduğu belirtildi. Verilen bilgiye göre felaket gününün tatil olması nedeniyle personel araçlarının otopark ta bulunmadığı lojmanlarda kalan birkaç kişinin aracının otopark ta bulunduğu genel müdürlük bodrum katında ise resmi araçlar dışında hiçbir aracın park ettirilmediği bildirildi.

Bodrum katta bulunan mutfakta ise tüm mutfak malzemelerinin kullanılmaz halde olduğu birçok malzemenin ise çöpe atıldığı belirtildi.

SU POMPASI İŞE YARAMADI

Sel felaketinin yaşandığı 24 Eylül gününde bodrum katta bulunan su tahliye pompasının aşırı derece de gelen sulara yetersiz kaldığı bodrum katın tamamen su dolduğu ve su kanallarının çamur ve değişik cisimler ile dolduğu belirtildi.


BÜYÜK TEHLİKE ATLATILDI

Çaykur bodrum katında bulunan şoför ve bekçi odaları ile mutfak bölümünde çalışan insanların depoyu tehlike karşısında boşaltmasının ardından Sosyal işler daire başkanı kurumu arayarak elektriklerin derhal kesilmesini istemesi üzerine kurumun elektriğinin kesildiği bodrum katta bulunan trafonun kapatılması ile su ile dolan kurum bodrum katında elektrik kaçağının önlendiği belirtildi. Erken davranan sosyal işler daire başkanı su ile dolan bodrum katta büyük bir enerjinin suya karışması sonucu ölümleri önlediği belirtildi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.