Çayı En Güzel Anlatan Yazar Rize'de

Çayı En Güzel Anlatan Yazar Rize'de

Türkiye’yi Dünyaya Çayla Anlatan Yazar Katherine Branning Rize’de.

“Bir bardak daha çay istiyorum” kitabının tanıtım programında ki sunumu ile Çayımızı ve Türkiye’yi anlatımıyla ülkemizde şöhreti yakalayan ABD’li yazar Katherne Branning, Türkçe Olimpiyatları Rize Organizasyonunun daveti üzerine Rize’ye gelen Türkiye Sevdalısı ve aşığı olarak bilinen yazar Branning, New York'ta French Institute Alliance Francaise'de Başkan yardımcısı olarak görev yapan Katharine Branning aynı zamanda enstitü içindeki kütüphanenin de direktörlüğünü yapıyor.
YAZAR KATHERNE,” RİZE’YE GELİR GELMEZ ÇOK ETKİLENDİM, DÜNYANIN CENNETİ GERÇEKTEN BİR HARIKA” DEDİ.
Sosyal medyada Türk çayını ve Türkiye'nin kültürünü, sanatını, örf ve adetlerini görüntülerle uzunca esprili anlatımıyla kısa zamanda İnternette videosu en çok paylaşılan video oldu.

Rize Valisi ve yeni İçİşleri Bakanının Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlunun, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na veda ziyaretinde karşılaşan ABD’li yazar Katherne Branning,  misafir olarak kaldığı Çaykur Genel Müdürlüğünde Vali Hacımüftüoğlu ve Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğluyla tanışarak bir müddet sohbet yaptıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirdiler.
“Bir bardak daha çay istiyorum” kitabı ve sesli tanıtım videosuyla Türklerin ve Rizelilerinde sevgisini kazanan Yazar Kathere Branning; Türkçe Olimpiyatlar vesilesiyle Rize’de bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Gümrük ve ticaret Bakanı Sayın hayatı Yazıcı ve Çaykur Genel Müdürü Sayın İmdat Sütlüoğlu Beyler beni çay sezonunda Rize’ye davet etmişlerdi. Bu organizasyonda gelmek nasip oldu. Henüz yeni geldim. İlk etap da gördüklerimle Rize başta doğa ve coğrafyasıyla çok etkileyici, adeta büyülendim. Bu sabah Sayın Sütlüoğlu ve ekibiyle Ziraat çay bahçesinde kahvaltı yaptım. Çay kampanyasının birinci sürgününde Rize de olmak benim için büyük şans, her taraf çay florası kokuyor. Bu bambaşka bir kökü, çok natürel, burada yaşayan insanlar çok şanslı. Üç gün boyunca Rize’yi gezeceğim. Bakan bey Hayatı beyde burada olacak. Daha çaylıklara, fabrikalara gideceğim. Üreticilerle bulaşacağım.”dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.