Çayeli’nde Hatipoğlu’na yoğun ilgi

Çayeli’nde Hatipoğlu’na yoğun ilgi

Hatipoğlu’nun konferansına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Rize’nin Çayeli ilçesinde, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun konferansına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Hatipoğlu, duygu dolu sohbeti ile Çayelilileri ağlattı. 

Çayeli Hasan Yılmaz İlköğretim Okulu'nun "Okul Veli El Ele" sosyal projesi kapsamında Çayeli İlçe Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Çayelililer büyük ilgi gösterdi.

Konferansa büyük ilgi gösteren vatandaşlar, saatler öncesinden etkinliğe gelerek salonu tamamen doldurdu. Salonda yer kalmayınca çok sayıda kişi ayakta izlemek zorunda kaldı.


Büyük alkışlar arasında sahneye çıkan İlahiyatçı Hatipoğlu, Peygamber efendimizin hayatının bir bölümünü ve Medine-i Münevveri kendine has üslubuyla anlatmaya başladı. Bir çok vatandaş, yaşanan duygulu anlarda gözyaşlarına hakim olamazken, konferansa katılan ziyaretçiler cep telefonlarıyla konferansı görüntülemeye çalıştı.


Hatipoğlu, konferansında şunları anlattı: "Yeniden hep beraber Rize’den kalkalım Medine-i Münevvere doğru yola koyulalım. Çünkü Medine sevgilerin şehridir. Aşkın baş şehridir. Muhabbetin, sevdalıların sevda ötesinde kendini feda etmeyi bilenlerin baş şehridir. Hz. Nuh, Hz. Salih Peygamber gibi peygamberler Mekke’ye giderlermiş. Kâbe’ye sığınırlar. Ölümü Kabe’de beklerler. Onun için Kabe’nin etrafında şuanda yüzlerce Peygamberin mezarı var. Çoğunun adı bile bilinmiyor. Medine’nin özelliği hayatının son demine gelmiş büyük İslam alimlerinin tümünün sığındığı yer Medine’dir. Yeryüzünü tümden değiştiren Mekke'de doğmuş o mütevazi Hz. Muhammed'i (SAV) hatırladık. Rabbim bizi hem bu dünyada hem öteki alemde sevgili Peygamberimizi haşır eylesin. Mevlam yolumuzu Muhammed Mustafa (SAV) yolu yapsın" dedi.


Konferansın bitiminde sahneye davet edilen Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Nihat Hatipoğlu'na plaket vererek, verdiği bilgilerden dolayı teşekkürlerini ifade etti.


Ayrıca Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır’da Hatipoğlu'na bir buket çiçek ve çeşitli hediyeler takdim etti. Çakır, Çayeli’nin eşsiz biz güzelliğe sahip olduğunu hatırlatarak Hatipoğlu’na “Çayeli siz çok sevdi, sizleri yazın Çayeli’ne misafir olarak ağırlamak isteriz” dedi.

Konferans sonrası Hatipoğlu’nun sevenleri kitaplarını imzalatmak için adeta birbirleriyle yarıştı.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.