Çanakkale Şehitleri RÜ`de Anıldı

Çanakkale Şehitleri RÜ`de Anıldı

Rize Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencileri tarafından Üniversitenin Sosyal Tesislerinde, 97. Yıl Dönümünde Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

Programa Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay TORUL, RÜ Genel Sekreteri Ali Rıza KÖROĞLU, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali BİLGİN, SKS Daire Başkanı Adnan ER, Üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Gülşah KURT GÜVELİOĞLU Çanakkale zaferinin öneminden söz etti. GÜVELİOĞLU, sömürgeci devletlerin Çanakkale Boğazı’nı ele geçirmek için tarih boyunca büyük mücadeleler verdiğini ancak başarılı olamadıklarını söyledi.


Sağlık Kültür ve Spor Dairesi müzik grubunun da destek verdiği programda Tarih Bölümü öğrencileri Sezgin SAYGI “Çanakkale Kara Savaşları ve Önemi”, Vildan KARA ise “Çanakkale Deniz Savaşları ve Önemi” başlıklı sunumlarıyla salonu dolduranlara Türk askeri tarafından destanın nasıl yazıldığını belgelerle anlattı.



Türk ve Dünya tarihi açısından büyük öneme sahip büyük zafer ile ilgili olarak Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencilerinden Ayşe CEYLAN “Çanakkale Savaşında Kadınların Rolü” sunumuyla gurur tablosuna başka bir açıdan dikkat çekti. Okuduğu “Çanakkale Şehitlerine” şiiriyle duygu dolu anların yaşanmasına neden olan Demet DEMİRCAN ise şiirin ardından Çanakkale Türküsünü söyledi. Ahmet CİHAN ise “Sakarya” adlı şiiri okudu.


97. Yıl Dönümünde Çanakkale Şehitlerini Anma Programı, Tarih Bölümü öğrencileri Aslı KESKİN’in “Anzakların Anılarında Çanakkale” ve Recep ŞENKAL’ın “Karikatürlerde Çanakkale Zaferi” başlıklı sunumları ile sona erdi.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.