Çamlıhemşin'de Sular Dondu

Çamlıhemşin'de Sular Dondu

Çamlıhemşin'e bağlı yüksek kesimlerde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı yayla sularını dondurdu.

Çamlıhemşin'e bağlı Kaçkar Koçdüzü yaylası'nda etkili olan kar yağışı ve ardından gelen soğuk havadan dolayı yaylanın suları tamamen donunca olan oldu. Çamlıhemşinli yaylacı yaylada susuz kaldı.
Koçdüzü Yaylası'nı ziyaret eden Dikkaya köyü'nden Ali Sarıtaş (41) gördüğü manzara karşısında şok oldu. Her taraf buz olmuş soğuk rüzgâr gittikçe etkisini arttırdığını gören Sarıtaş programını iptal edip köyü'ne döndü.
YAYLADA İÇECEK SU BULAMADI
Yayladaki kaynak suların bile donduğunu belirten Sarıtaş '' Her kış mevsiminde yaylamızı ziyaret ediyorum ,ancak bu yıl gördüğüm manzara önceki kış mevsimlerinden çok daha farklı oldu. İçecek su bulamadım ve içeceğim suyu topladığım karları eriterek su haline getirip içtim.Kar yağışı az olmasına rağmen etkili olan soğuk hava bütün heryeri adeta buz cennetine çevirdi.''dedi.

YAYLADA KALMAKTAN VAZ GEÇTİ
Kaçkar Koçdüzü Yaylası'nda bulunan bütün mini Göller buz kitlesine dönerken 400 metre uzunluğunda 50 metre genişliğinde ve yaklaşık 15 metre derinliğindeki Adalı göl'ün oluşturduğu manzara görmeye değer diyen Sarıtaş yaylada planladığı programını soğuk hava yüzünden iptal etmek zorunda kaldığını belirtti.









Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.