Çamlıhemşin`de Örnek Çevreci

Çamlıhemşin`de Örnek Çevreci

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı Dikkaya Köyü'nde Nazım Kus'un (66) evin balkonunda bulunan armut ağacı dikkat çekiyor.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde objektifimize takılan bu görüntüler yıllardır Çevreciyim diyerek onlarca ağacı katledenlere ders verir türden. Dikkaya Köyün’de Nazım Kus’un evinin içinden büyüyen bu armut ağacı yaklaşık 65 yıllık.

 AİLEMİZİN BİR PARÇASI OLDU

 Yeni yapılan evin balkonuna engel olan ağacı kesmeden dışına yaptığı çalışma ile ağacı balkonun ortasından geçiren Kus ailesinin bu ağacı adeta ailelerinin bir parçası haline geldiğini belirten Nazım Kus, ‘’bu ağacın yanında içtiğim bir bardak çay bana huzur veriyor’’ dedi.



 KÖYLERİ ‘’SİT’’ İLAN ETTİRENLERE ÖRNEK OLSUN

 15 Yıl Dikkaya Köy’nde muhtarlık yapan Nazım Kus Dönemin cumhurbaşkanı Kenan Evrenden aldığı en başarılı muhtar ödülüne layık olduğu gibi Çevrecilerin de bir ödül ile ödüllendirmesi için çağrı yapan Dikkaya Köyü halkı ‘’Çamlıhemşin bölgesinin yerleşim alanlarında ‘’sit’’ ilan ettirip başımıza çorap ören ve Orman katlıamında da önde giden çevreci grup ,bir ağaca değerin nasıl verildiği ve çevreciliğin nasıl olduğunu Nazım Amca’nın bu davranışını örnek alarak ders alsın’’dedi. 






Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.