Ç.RİZESPOR MAÇINDA ANKARAGÜCÜ BAŞKANI FARUK KOCA, BERABERİNDEKİ YÖNETİCİLERLE SAHAYA GİREREK MELER'İ YUMRUKLADI. BAŞKAN DAHİL 3 KİŞİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ. AYRINTILI HABER İÇİN CAYTVHABER.COM’U ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

Süper Lig'in 15. Haftasında Oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor Karşılaşması 1-1 Eşitlikle Sona Erdikten Sonra Saha İçi Karıştı.

Bitiş Düdüğüyle Birlikte Hakem Halil Umut Meler Saldırıya Uğradı. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Beraberindeki Yöneticilerle Sahaya Girerek Meler'i Yumrukladı. Yüzüne Ve Vücuduna Tekmeler İsabet Eden Meler Geceyi Hastanede Geçirdi. Yaşanan Çirkin Saldırının Ardından Gözaltına Alınan Mke Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın Da Arasında Olduğu 3 Şüpheli Tutuklandı. Tff Başkanı Mehmet Büyükekşi, Hakem Halil Umut Meler'e Yapılan Yumruklu Saldırının Ardından, Tüm Lig Maçlarının Süresiz Ertelendiğini Açıkladı.

Siyasilerden, Hakem Halil Umut Meler’e Yapılan Saldırıya Kınama Açıklamaları Ardı Ardına Geldi. Başta Cumhurbaşkanı Rte Çirkin Saldırıyı Kınayarak Spor Şiddetle Bağdaşmaz. Şiddetin Türk Sporunun İçinde Barınmasına Asla İzin Vermeyeceğiz" Dedi. Öte Yandan Faruk Koca'nın Attığı Yumruk Dünya Basınında Gündem Oldu. Sayın Seyirciler Dün Gece Yaşananlar Kara Bir Leke Olarak Tarihe Geçti.

FUTBOLDA UTANÇ GECESİ
ANKARAGÜCÜ BAŞKANI FARUK KOCA'DAN HAKEM HALİL UMUT MELER'E YUMRUKLU SALDIRI

Türk futbol tarihinde unutulmayacak kara günlerden biri yaşandı. Süper Lig'in 15. haftasında Ankaragücü ile Rizespor karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1 berabere kaldı. İki takım da ikinci yarıda kırmızı kart görerek maçı bir kişi eksik tamamladı. Maçın ardından ise bir anda sinirler gerildi. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler'in üzerine yürüyerek suratına yumruk attı. Meler'in gözünde şişlik oluştu. Herkes biranda buz kesti… Hakem olay sonrası ambulansla hastaneye kaldırıldı.


ANKARAGÜCÜ BAŞKANI FARUK KOCA TUTUKLANDI
Hakem Halil Umut Meler'e saldırı olayı ile ilgili Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu toplam 6 kişi adliyeye sevk edildi. Hastaneden çıkarılan Faruk Koca, Ankara'da Batı Adliyesi'ne getirildi ve diğer saldırganlarla birlikte Savcı tarafından dinlendi.  Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın da arasında bulunduğu 3 şüpheli, tutuklanmalarının ardından Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi. Diğer 3 kişi de adli kontrolle serbest bırakıldı.


İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI 
Soruşturma kapsamında, Kulüp Başkanı Koca, savunmasında üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söyleyerek, "Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlardan dolayı bu olay gelişmiştir. Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip, yüzüne tükürmekti. Bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu, daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebi ile de beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Ben bunun dışında gerçeklesen hiçbir olaydan haberdar değilim" dedi.


HAKEMLERDEN ORTAK HALİL UMUT MELER AÇIKLAMASI
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından saldırıya uğrayan FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler'e destek olmak amacıyla tüm Süper Lig ve 1. Lig hakemleri, Meler'in Ankara'da tedavi gördüğü hastaneye geldi. Hakemler adında Arda Kardeşler ve Mete Kalkavan basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada "Tüm hakemler tekrar bir araya gelerek geleceğimizle ilgili karar vereceğiz." denildi.


TÜRKİYE’DE TÜM LİGLER SÜRESİZ OLARAK ERTELENDİ
Hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu olağanüstü toplanma kararı aldı. Toplantının ardından açıklama yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.
Büyükekşi, “tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledik” açıklamasında bulundu.


SİYASİLERDEN, HAKEM HALİL UMUT MELER’E YAPILAN SALDIRIYA KINAMA
MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e saldırmasının ardından siyasi isimler olayı kınadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi. 
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da çirkin saldırıya tepki göstererek, "Sporun ruhuna ve Türk futboluna asla yakışmayan bu görüntüleri sahalarımızda görmek istemiyoruz" dedi.
Bir kınama da Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’tan geldi.  Kurtulmuş, Spor sahasında böyle bir saldırının olması asla kabul edilemez” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "Hakeme yönelik saldırıyı kabul etmemiz mümkün değil, çirkin hareketler bunlar" açıklamasında bulundu.
TRABZONSPOR ASBAŞKANI KAFKAS: “BU TÜR BİR OLAYIN BİR DAHA YAŞANMAMASINI DİLİYORUM”
Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, hakem Halil Umut Meler’i ziyaret ederek, “Bu tür bir olayın bir daha yaşanmamasını diliyorum” dedi.


HALİL UMUT MELER’İN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA BİLGİLENDİRME
Hakem Halil Umut Meler’in sağlık durumu hakkında açıklamayı hastane Başhekimi Dr. Mehmet Yörübulut yaptı. “Hayati tehlikesi olmaması bizi sevindiriyor” ifadelerini kullandı.


ÇİRKİN SALDIRI DÜNYA BASININDA YER ALDI
Bu olay, Türkiye'de olduğu kadar dünyada da büyük yankı uyandırdı.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.