'Bizi Özel Sektöre Mahkum Ediyorlar'

'Bizi Özel Sektöre Mahkum Ediyorlar'

Bahçeye giren çay üreticisi feryat ediyor.

Çayını alım yerine getiren her üretici ,her yerde aynı sıkıntıyı yaşıyor.
Başbakan  çayınızı verin bir ay sonra çay paranızı alın dedi.üretici bu ümitle  çay bahçesine girdi.ama çayını Çaykur’a satamayan üreticinin şuan için tek sıkıntısı uygulanan kontenjan
Daha ilk günden kontenjan sıkıntısıyla yüzleşen çay üreticisi ,özel sektörün eline düşmek istemiyor.çay fiyatı açıklanmadığı halde düşük fiyatlarla üreticiden çay alan bazı özel sektör temsilcileri de bu sıkıntıyı fırsata dönüştürüyor.
Çaykur’un bir çok fabrikasının,geciken bakım onarım çalışmaları nedeniyle açılmadığını belirten üreticiler,genel müdür İmdat Sütlüoğlu’nun ise yaşanan bunca sıkıntıya rağmen henüz bir açıklama yapmamasına ise tepki gösterdiler.
Çay kampanyasının başlamasıyla birlikte alım yerlerine giderek üreticilerin sıkıntılarını dinleyen haber ekibimiz bugünse Kalkandere,Of ve İyiderede üreticilerle buluştu.
Of’un ardından da Kalkandere ye giden ekibimiz yol üzerindeki bütün alım yerlerine uğradı ve yine bildik manzarayla karşı karşıya kaldı.
İyidere ilçesinde de vatandaşlar isyanın eşiğine gelmişti.topladıkları çayı satamayan üreticiler yetkililere ateş püskürdü.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.