Bin 500 Aileye Yardım…

Bin 500 Aileye Yardım…

Rize merkeze bağlı Gündoğdu beldesinde 26 Ağustos 2010 tarihinde yaşanan sel ve heyelan afetlerinden sonar Gündoğdu Belediyesi bünyesinde kurulan ‘Sosyal Hizmet Merkezi’nden bu güne kadar bin 500 aileye yardım yapıldığı belirtildi.

Sosyal Hizmet Merkezi’nde Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız’ın eşi başta olmak üzere başkan yardımcılarının eşleri gönüllü olarak hizmet veriyor. Merkez kurulduğundan bu güne kadar maddi durumu kötü olan bin 500 aileye giyecek, eşya ve gıda yardımı yapılırken, merkezde hayırsever vatandaşların; eşya, gıda ve giyecek yardımları toplanarak kayıt altına alınıyor. İhtiyaç sahipleri bu merkeze başvurarak ihtiyaç duydukları eşya, gıda veya giysileri temin ediyor. Merkezden giyecek temin edenler arasında maddi durumu kötü olan yeni evlenecek çiftler de var. Merkez şu ana kadar yeni evlenecek bir çok çifte gelinlik ve damatlık temin etti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, “Belediye Başkanı seçildikten 5-6 ay sonra Başbakanımız bizi Ankara’da topladı. O gün yaptığı konuşmasındaki bir sözü ilk kez duymuştum. O beni çok etkiledi. O sözünü kulağıma küpe yaptım. Başbakanımız bize orada, ‘Siz belediye başkanı olarak; alt yapı, üst yapı ve yollar yapabilirsiniz. Fakat kalbe giden yolu yapamazsanız hiç bir şey yapmış sayılmazsınız’ demişti. Biz bu çalışmamız ile vatandaşlarımızın kalbine giden yolu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.