Berat Camii Derneği’nden büyük adım

Berat Camii Derneği’nden büyük adım

Rize’de son aylarda vatandaşların camilere olan ilgilerinin artırılmasında önemli hizmetleri hayata geçiren Berat Camii, şimdi büyük bir adım atmaya hazırlanıyor.

Rize’de son aylarda vatandaşların camilere olan ilgilerinin artırılmasında önemli hizmetleri hayata geçiren Berat Camii, şimdi büyük bir adım atmaya hazırlanıyor. Apartman altında zamanında mescit olarak yaptırılan ancak artan nüfus yoğunluğu nedeniyle kapasitesi yetersiz kalan Berat camii için bir proje geliştirilerek yeni bir cami inşa edilecek.

 Berat Camii Eğitim ve Kültür Derneği heyeti Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı makamında ziyaret etti. Heyette Rize Müftüsü Yusuf Doğan, Berat Camii İmam hatibi Halil Çelik, Berat Camii Eğitim ve kültür Derneği Başkanı Ünal Şengül ile üyeler Sultan Yılmaz, Süleyman Yılmaz, Hüseyin Topçu yer aldı. İl Müftüsü Yusuf Doğan,  Berat Camiinin diğer camilerden farklı sosyal bir hizmet verdiğini belirterek cami kapasitesinin yetersiz kaldığını söyledi. Bu konuda cami derneğinin bir proje geliştirdiğini anlatan Doğan, bu projeye destek istediklerini söyledi.

 Berat Camii İmam hatibi Halil Çelik, caminin Müftü ve Gülbahar Mahalleleri sınırında yer aldığını belirterek daha önce mescit olarak inşa edilen caminin kapasitesinin yetersiz kaldığını söyledi. Yaptıkları çalışmalar ile 80 apartmana ulaştıklarını ve bu apartmanlardaki ailelerin anne, baba ve çocuklarının namaz, sohbet ve eğitim faaliyetleri için camiye geldiğini anlatan Çelik, yetersiz kapasite nedeniyle sorun yaşadıklarını söyledi. Yeni bir arsa üzerinde uygulanacak proje ile cami yapmayı hedeflediklerini anlatan Çelik, bu projeye belediyenin de desteğini beklediklerini ifade etti.

 BAKIRCI: BU PROJE BENİ HEYECANLANDIRDI    

Heyeti dinleyen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, belediyecilik hayatında ilk kez bir cami derneğinin kendisine proje ve altı dolu bir çalışma ile geldiğini belirterek Berat Camii Eğitim ve Kültür Derneği’ni kutladı. Anlatılan projenin kendisini heyecanlandırdığını ve her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade eden Bakırcı, Gülbahar ve Müftü Mahallesi’ndeki artan nüfus yoğunluğuna paralel olarak cami cemaatının sayısının arttığına dikkat çekerek yapılacak yeni bir cami ile fiziki yer sorununun çözüme kavuşacağını söyledi.  

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.