Belediye başkanı bakırcı'dan “suyu bağlayın, saat takmayın” talimatı

Belediye başkanı bakırcı'dan “suyu bağlayın, saat takmayın” talimatı

Rize belediye başkanı halil bakırcı aşure dağıtımı sırasında , yaşlı bir kadının inekleri için ahırına su bağlanılması talebi üzerine belediye çalışanlarına “suyu bağlayın saat takmayın” talimatı verdi

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Aşure dağıtımı sırasında yanına yaklaşarak inekleri için ahırına su bağlanılması talebinde bulundu. Bakırcı talep üzerine teknikerlerine, “Suyu bağlayın saat takmayın” talimatı verdi.
Rize Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Aşure Dağıtımı bugün Deniz Caddesi’nde gerçekleşti. Aşure dağıtımına Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice de katıldı. Aşure kazanlarının başına geçen ve ellerine kepçeleri alan Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice vatandaşların ellerindeki kaselere aşure doldurdular.
Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “Göreve geldiğim günden bu yana programlı ve geniş kapsamlı olmasa da Muharrem ayında halkımıza aşure dağıtıyoruz. Başlattığımız bu geleneğin yaşatılmasını istiyoruz. Bilindiği gibi aşurenin içerisinde farklı türlerden bir çok gıda maddesi karışık bir halde yer alıyor. Bunun anlamı toplumunda tek potada birleşmesidir. Bunun özü de bana göre budur” dedi.
Aşure dağıtımı sırasında Fadime isimli yaşlı bir kadın Bakırcı’nın yanına gelerek inekleri için ahırına su bağlanmasını talebinde bulundu. Bakırcı, yaşlı kadını protokolün yer aldığı masaya davet ederek kendisine aşure ikram etti. Yaşlı kadının talebinin ardından teknikerlerine , “Bu halamın ahırının suyunu hemen bağlayın. Su saati de takmayın” talimatı verdi. Bakırcı ardından yanındakilere, “Bu halamızın öğretmen bir oğlu vardı. Hayatını kaybetti. Bu şimdi ahırında inek besleyip süt üreterek bu sütü ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor” dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.