Bayramınızı bayram gibi kutlayın çağrısı yaptılar

Bayramınızı bayram gibi kutlayın çağrısı yaptılar

TGB 30 Ağustos zafer yürüyüşü gerçekleştirildi

TGB Rize Şube Başkanı Kemal Özgür Kahraman ve beraberindeki yaklaşık 50 kişilik grup, İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünden başlayarak, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmak isteyen gruba polis izin vermedi. Grup üyeleri, çelenkteki çiçekleri sökerek tek tek Atatürk Anıtı'na bıraktılar.

TGB Rize Başkanlığı tarafından daha önceden “Bayramımızı matem havasında değil, zafer havasında geçirmek için yürüyelim” şeklinde yapılan çağrı üzerinde çok sayıda kişi bugün İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde toplandı.

Ellerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün posterleri ve Türk bayrakları taşıyan grup Cumhuriyet Meydanı’na yürümek istedi. Grubun araç yolunu kullanmasına izin verilmedi. Kaldırımdan yürüyen grubun megafon kullanması da engellendi. Grubun yürüyüşü sırasında çevrede polis tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alınması dikkat çekti.

Grup yürüyüş sırasında, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz, Silivriye selam direnişe devam” şeklinde sloganlar attılar. Yürüyüşlerini Atatürk Anıtı önünde noktalayan TGB üyeleri anıta çelenk bırakmak istedi. Polis atına çelenk bırakılmasına izin vermedi. TGB üyeleri burada bir basın açıklaması düzenledi.

30-agustos-zafer-yuruyusu-1.jpg

kemal-ozgur-kahraman.jpgGrup adına konuşan TGB Rize İl Başkanı Kemal Özgür Karaman Zafer Bayramını matem havası içerisinde değil de gençliğin coşkusu ile kutladıklarını belirterek, “Zafer Bayramımızı basit bir matem havasına sokmak isteyenlere bu büyük bayramın nasıl kutlanacağını da göstermiş olduk. Bugün bir tek kurşun dağı atmadan emperyalizme teslim eden BOP eş başkanları, Amerika ile 2 sayfa 9 maddelik anlaşma yapan sözleşmeli personeller tarafından yönetiliyoruz. Büyük Türk ordusunun hayatlarını vatana adamış kahraman subayları, genel kurmay başkanlarına kadar Silivri’de hapsediliyor. Türk silahlı kuvvetlerinin savaşma iradesini yok ediyorlar” dedi.

30-agustos-zafer-yuruyusu-2.jpg

30-agustos-zafer-yuruyusu-3.jpg


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.