Başbakan'dan yılmaz özdil'e ve patronlarına sert cevap

Başbakan'dan yılmaz özdil'e ve patronlarına sert cevap

Başbakan Erdoğan tamamlanan TİKA projelerinin açılış töreninde açıklamalarda bulundu

 TİKA projeleri açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, Soma'da yaşanan felakete değinerek konuşmasına başladı.

Bosna ve Sırbistan'da yaşanan felaketlere de değinen Erdoğan, Türkiye'yi yasa boğan Soma felaketiyle ilgili olarak "Büyük ülke olmak büyük millet olmak neyi gerektiriyorsa o büyüklüğün gereğini yerine getirmenin mücadelesi içinde olduk. Zaman zaman bizim bu yardımlarımız eleştiri konusu yapılıyor. En son bunu üzülerek ifade ediyorum. Somaliyi bırak Soma'ya bak tarzında insaf ve vicdan dışı ifadeler dile getirildi. Acımız daha çok sıcakken yaralarımız tazeyken yüreklerimiz hala kanarken bu eleştiriler üzerinde durmayacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

Soma'da şehit olanların evlatları 77 milyonun evladı oldular. Tekrar tekrar yaralı kardeşlerime Allah'tan şifa diliyorum. Millet olarak tarifi olmayan bir acıyı yaşıyoruz. Bizi arayıp acımıza ortak olan başta Pakistan olmak üzere tüm dost ve kardeş ülkelere teşekkür ediyorum.

Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Bosna ve Sırbistan'da sel felaketi yaşandı. İzzetbegovic kardeşimle konuştuk. İstediği talepleri kendilerine ilettik. Türkiye derin bir matem yaşarken bazı ülkelerde de büyük felaketlerin yaşandığını üzüntüyle öğrendik. Bosna ve Sırbistan'da son 120 yılın en etkili yağışları nedeniyle şehirler sular altında kaldı.

"CAN KAYBI VE MADDİ KAYIP ARTABİLİR"

Bosna Hersek Cumhurbaşkanı ile görüştüm. Kendilerinin talepleri oldu. Bu Sabah o talepleri Sarayevo'ya ulaştırdık. TİKA işin başından beri işin içierisinde desteklerini sürdürüyor. 44 kişi sel baskınlarında hayatını kaybetti. Can kaybı ve maddi kayıp artabilir. TİKA'ya tekrar mücadele sebebiyle teşekkür ediyorum. Gerek Bosna'da gerek Sırbistan'da desteğini sürdürüyor. AFAD ve Kızılay da afet bölgesinde aktif durumda. Bosna ve Sırbistan halkına başsağlığı dileklerimi özellikle iletiyorum.

"BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ"

Gürcistan'da da enkaz altında kalanlar olduğu haberini aldık. Bir başka Facia'da Laos'da yaşandı. Askeri bir uçağın düşmesi sonucu Başbakan yardımcısı ve bakanların olduğu 20 kişi öldü. Başsağlığı diliyoruz.

TİKA'nın tamamladığı beş ilçedeki beş projeyi anlamlı bir günde hizmete alıyoruz. Bugün 19 Mayıs. Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkarak 95 yıl önce milli mücadelenin ateşini yaktığı o anlamlı günün yıldönümünü idrak ediyoruz.

"MUSTAFA KEMAL DOĞUM TARİHİ SORULDUĞUNDA..."

Gazi Mustafa Kemal doğum tarihi sorulduğunda 19 Mayıs demişti. Anlamlı bir açılış yapıyoruz. Tika Makedonya'da Gazi Mustafa Kemal'in babası Ali Rıza Efendi'nin yerini tespit etti. Makedonya'da, Kocacık köyünde bu evi aslında uygun şekilde inşa etmeyi projelendirdi. Kendi ifadesiyle doğum gününde milli mücadeleyi başlattığı günde 19 Mayıs'ın 95'inci yıldönümünde bu büyük ve anlamlı eseri vücuda getirmenin iftiharını yaşıyoruz. Sayın Emrullah İşler şu anda Kocacık köyünde. Birazdan kendisine bağlanıp açılışı birlikte yapacağız.

"FİLİSTİN'DE KIZ ORTAOKULU İNŞA ETTİK"

Bir başka TİKA projesi de Filistin'de... Ramallah'da TİKA eliyle son derece modern bir kız ortaokulu inşa ettik. Bu okul 450 Filistinli öğrenciye hizmet verecek. Bu en modern okulun Filistinli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

"DOST KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLDUK"

Kızılay, Yunus Emre Enstitüsü, Yurt dışı Türkler başkanlığı gibi kurumlarımız dünyanın her yerine ulaşırken, TİKA ile her alanda dost ve kardeşlerimzin yanında olduk. Kazakistan'dan Makedonya'ya Pakistan'dan Zambiya'ya kadar bir çok ülkede 148 okul inşa ettik. 32 ülkenin üniversiteleri ile işbirliği yaptık. 12 Türk Dili ve Edebiyatı bölümü açtık. 5 kıtada 49 sağlık merkezi inşa ettik. Moğolistan'dan Etiyopya'ya kadar ata yadigarı eserleri restore ettik. Su kuyuları açtık, tarımı destekledik, mesleki eğitim verdik.

KIZDIRAN Soma MESAJI

Büyük ülke olmak büyük millet olmak neyi gerektiriyorsa o büyüklüğün gereğini yerine getirmenin mücadelesi içinde olduk. Zaman zaman bizim bu yardımlarımız eleştiri konusu yapılıyor. En son bunu üzülerek ifade ediyorum. Somaliyi bırak Soma'ya bak tarzında insaf ve vicdan dışı ifadeler dile getirildi. Acımız daha çok sıcakken yaralarımız tazeyken yüreklerimiz hala kanarken bu eleştiriler üzerinde durmayacağız. Ama şunu ifade edeyim. Biz Allah'ın izniyle milletin desteğiyle Soma'ya da ulaştık ve oradaki yaraları sarıyoruz ama Somali'ye de ulaşacak güçte bir devletiz.

Ayrıntılar geliyor...


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.