Başbakan Erdoğan'ın Kayseri konuşması

Başbakan Erdoğan'ın Kayseri konuşması

Başbakan Erdoğan Milli İradeye Saygı mitinginde Kayseri'de konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli İradeye Saygı adıyla yapılan mitinglerin üçüncü ayağı olan Kayseri mitinginde konuştu.

Erdoğan, Gezi Parkı eylemleri üzerine yaptığı konuşmasında eylemcilerin şiddet olaylarına yönelmesine tepki gösterdi, oluşan maddi zararı da 200 milyon TL olarak açıkladı.
"GADANIZI ALIRIM SİZİN BE"

Başbakan Erdoğan ayrıca, Kayseri'de mitingi izlemeye gelen vatandaşlara da "Gadanızı alırım sizin be" diye seslendi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;
Son dakika! 7500 TL krediyi 250 TL taksitle al!

 
İNANIYORUM Kİ HER KESİMDEN İNSAN VAR

Kayseri tarihi günlerinden birini gerçekleştiriyor. Vandallıklara, haksızlıklara karşı sesini yükseltiyor. Bu muhteşem meydanda vandallıktan rahatsız olan CHP'li kardeşlerim var. Ben inanıyorum ki BBP'li Saadet Partili vatandaşlarım var.

Bugün tüm Türkiye yağmacılığa isyan ediyor. Ama inanıyorum ki; sizin isyanınız şiddete meyledenlere isyanınız.
KUKLALARA SESİNİZİ YÜKSELTİN

Bugün Türkiye kuklalara sesinizi yükseltiyor. Ankara'da kardeşlerime sordum öyle bir cevap verdiler ki tüm Türkiye inledi.
SESİNİZİ HERKES DUYDU BİR ONLAR DUYAMADI

İstanbul'daki kardeşlerim öyle bir cevap verdiler ki Pekin'de New York'ta duyuldu. Şimdi size de aynı soruları soruyorum. Öyle bir cevap vereceksiniz ki; tüm Türkiye inleyecek. Başını kuma gömenler sizi duymayacak. Uluslararası basın sizi duymayacak. Varsın duymasın. Sizden öyle bir cevap bekliyorum ki; sesinizi tüm mazlumlar duysun. Sizden öyle bir nida bekliyorum ki; tüm dünya sesinizi duysun.

Kayseri demokrasiye sahip çıkıyor muyuz, Milli İradeye sahip çıkıyor muyuz?

Erdoğan: Kayseri kardeşim Abdullah Gül'ün şehridir - İzle
BU ŞEHİR KARDEŞİM ABDULLAH GÜL'ÜN ŞEHRİ

Allah'ıma hamd olsun Türkiye bu! Bu Kayseri, Selçuklu'nun şehri. Bu Kayseri Cumhuriyet'in şehri. Bu Kayseri kardeşim Abdullah Gül'ün şehri. Alın terinin şehri.

Bu yakanları, yıkanları en iyi Kayseri bilir.
BAŞBAKAN GENÇLERİ DİNLEMİYOR DİYORLAR

Bize ne diyorlar Başbakan gençleri dinlemiyor. Çağırdım. Bakanlar kurulundan daha çok dinledim. Ordakiler genç de burdakiler genç değil mi?
SANDIĞA SAYGI DUY

Orayı dinle burayı es geç. Yok öyle 25 kuruşa simit. Sandığa saygı duy.

Bir Başbakan olarak biz sorumluluğumuzun yerine getirtiryoruz. Bunların içinde şiddete başvuranlar var. Bu milletin değerleriyle çatışan var. Bir de oyuna gelenler var.

Burdan sorumluluğumuz içinde bu mitinglerden rahatsız olanlar var. Diyolarlar ki ne olur sayın başbakan miting yapmayın. Biz bu mitingleri yapmayacağız da sizin hergün saldırınızı mı izleyeceğiz.
200 MİLYON ZARARI HALK ÖDÜYOR

Bu miting alanları en meşru zeminlerdir. Siz de hukuk çerçevesinde bu işi yapın. Yazıktır günahtır. Şimdiye kadar 200 milyon zarar var.

Ey solcular ey CHP sana sesleniyorum; ortalığı karıştırdın. Adeta bir mikser gibi karıştırdın. Takıldın illegal örgütlertin peşine ve ondan sonra bu ülkenin hükümetine etmediğin hakaret bırakmadın.
TERÖR ÖRGÜTÜNÜN AFİŞLERİNE İZİN Mİ VERECEĞİZ

Diğer muhalifler de öyle. AKM'yi 3 gün işgal ettiler. Teröristlerin resimleri, terör örgütlerinin paçavraları orada asılı duracak ve bizde diyeceğiz ki bırakın orada kalacak:

İçişleri Bakanıma şunu söyledim; 24 saat içinde AKM'yi, Taksim'i temizleyeceksiniz.
ATATÜRK VE TERÖR ÖRGÜTÜ POSTERİ YANYANA

Çok ilginç, bakıyorsunuz terörist başının posteri, yanında Atatürk ve yanında Türk Bayrağı. Ey ulusalcılar siz nasıl izlediniz bunu. CHP'ye kalsa dokunmayın.
YAPACAKSAN EYLEM KAZLIÇEŞME'DE YAP

Gezi Parkı'nda 17 gün sabrettik. Siz bu parkları işgal edemezsiniz. Taksim Meydanı'da miting alanı değildir. Git Kazlıçeşme'de Kadıköy'de yap.

Sizin gadanızı alırım gadanızı.

3.5 yaşındaki torunum bile ezeberlettiniz. Dik durma eğilme bu milet seninle.
GENÇLER AK PARTİ'Yİ BİLİYOR HİZMETLER ORTADA

İnşallah bundan sonra çok daha iyi olacak. Gençler kendisine hizmetkarı olan AK Parti iktidarını iyi biliyor.

Allah aşkına biz size ne yaptık? Bunlar sandık sonucunu hazmedemediler. Bunlar milleti de milli iradeyi de hazmedmediler.

Tencere tava dövdünüz, CHP'yi sandığa gömdünüz.

Bu ara tencere tavacılar bayağı para kazandılar.

Ankara'da yüzbinler bir araya geldi. İstanbul'da milyonlar bir araya geldi.

Bunlar ne diyor: Biz okumuş insanlarız, biz sanatçılarız, biz imtiyazlıyız, biz her şeyden anlarız diyor. Bizim oyumuzla Kayseri'deki Ahmet'le bir değil diyor.

Bidon kafalı, makarnaya, kömüre oy sattınız diyorlar.

Madem öyle sen de makarna, kömür dağıt. Kaymak tabaka hepsi CHP'li.

Taksim'de dağıtttınız. Bundan sonra da devam edin. Madem böyle oluyor bu işler. Zahide Nine'yi gördünüz değil mi? Analarını ağlattı. Zahide Nine ne dedi? Zahide Nine'yi tahkir etmeye kalktı. Ama o ne dedi: Dik durdu eğilmedi bee.

İşte o zahide nineler nene hatunların varislerdir. Bunlar Zahide Nine'ye nasıl bakıyorlarsa millete de öyle bakıyorlar.


MAKARNACI KÖMÜRCÜ DİYE MİLLETİ AŞAĞILADINIZ

Makarnacı, kömürcü diye aşağıladığı miİllet susmuyor. Bütün Anadolu şehirleri gibi Kayseri'yi de aşağıladırlar.. Başörtüyle üniversiteye gelemeyin dediler. Siz vali olmayacaksınız, bürokrart, siz sanatkar olamayacaksınız, Sizden Cumhurbaşkanı olmaz dediler. Oldu mu? Muhtar bile olamaz dediler. Oldu mu.
EN BÜYÜK TUZAĞI KURAN ALLAH'TIR

Onlar zannediyorlar ki tuzağı biz kurarız. Siz göremiyorunuz en büyük tuzağı kuran sonsuz kudret sahibidir.

Yoksulsunuz yoksul kalacaksınız dediler. Halksınız halk olarak kalacaksınız dediler. Siz koyunsunuz biz sizi güdeceğiz dediler.
TÜRK BAHARI 2002'DE BAŞLAMIŞTIR

İşte siz bu oyunu bozdunuz. Türk Baharı 3 Kasım 2002'de başlamıştır. Biz baharı yaşıyoruz.

Kardeşlerim 3 Kasım 2002'de statükoya itiraz etmiştir. Cuntacılar en güzel cevabı vermiştir. Halkımız hakkına, hukukuna sahip çıkmıştır.
EYLEMLER ZAM MİTİNGİ DEĞİL DERTLERİ BAŞKA

Bu eylemler zam mitingi değil. Ne mitingi diyoruz cevap yok. Dert başka ben Kasımpaşalıyım. Ben oraları çok iyi bilirim. Ayrıca 4.5 yıllık belediye başkanlığım var. Ben orada olmayan bir kültürü yaşatalım diyoruz. Şehir müzesi yapalım. Yaya trafiğine açalım diyorum. Bunların çevrecilik anlayışı bu!  Bunların mantığı bu.
CHP'NİN ÇÖP DAĞLARI

CHP'nin çöp dağlarından bu kardeşiniz kurtardı. Çevre otobüsleri bu kardeşiniz yaptı. Karşıma gelenleri bunları söyleyince evet diyorlar. Nasıl bizim karşımıza bunlarla çıkıyorsunuz.

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR SÖZÜNE İHANET ETTİLER

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Biz azınlığın çoğunluğa tahakkümüne karşıyız. Milletin verdiği yetkiyi kullanmazsak bu millet hesabını sorar.

Söz milletindir karar milletindir. Kimsenin bunu bozmaya gücü yetmez. Uluslararası medyanın, çetelerin, kuklalar ne yaparlarsa yapsınlar oyuna gelmeyceğiz.

Kardeşlerim siz 3 Kasım'da oyunu bozdunuz. 27 Nisan'da oyunu bozdunuz. Cumhurbaşkanı seçtirmem diyenlerin oyununu bozdunuz. Reyhanlı'da 53 kardeşim öldürüldü.

Bu ana muhalfetin başkanı ne konuştu? Türkiye'de STK'lar ne kadar üzüldü? Hiç üzüldüler mi? Hesap başkaydı.
ANA MUHALEFET BUNUN HESABINI ÖDEYECEK

Ana muhalefet bunun hesabını verecek. Bunun hesabını soracağız. 2001'de Ak Parti'yi kurduğumuzdan beri ne diyoruz Uzun ince bir yoldayız.

BİZ DURMAK YOLA DEVAM ONLAR DURAN ADAM

Biz ne diyoruz Durmak yok yola devam. Onlar ne diyor duran adam.

Bunların en iyi yaptıkları iş durmaktır. Bunlar bizi yıllarca bizi SSK kuyruklarında, eczane kuyruklarında durdular.

Devlet kapılarında, benzin kuyruklarında, ekmek şeker kuyrukların bizi durdurdular.

Bunların en büyük hayali duran adam olması. Hamdolsun artık kendileri duran adam oldular.

2023'e emin adımlarla ileryeceğiz. Bunların rahatsız olduğu milli irade var.

İstanbul'da inşaası ve işletmesiyle 46 milyar dolarlık en büyük havalimanı ihalesi yaptık. Bunlar bunu düşünebilir mi? Dünyanın ilk 3 havalimanından biri olacak. Bakın bu arada 22 milyar dolarlık nükleer anlaşması yaptık.

3. köprünün temelini attık. Nasıl rahatsız oluyorlar bir bilseniz. Hem rahatsız oluyorlar hem de utanmadan köprüden geçiyorlar.

IMF borcu sıfırladık. Bundan rahatsız oluyorlar. MHP-DSP-ANAP 23 milyar dolar borçlandılar biz ödedik.

Merkez Bankasının rezvervi 37 milyar dolardı. Ey MHP lideri ancak Başbakan'a hakaret et. Şimdi 135 milyar dolar. Türkiye güçleniyor. Bundan rahatsız oldular. Devletin borçlanma faizi yüzde 6'ya kadar düştü.

Pasaportumuzun, Bayrağımızın güçlenmesinden rahatsız oldular.

Kayseri'deki Yamula barajından, Tünelden 3 üniversiteden rahatsız oldular. Belediye başkanımızın destansı başarısından rahatsız oldular.

ŞEHİT HABERİ GELMEDİĞİNDEN DOLAYI RAHATSIZ OLDULAR

Türkiye'de aylardır şehit haberi gelmiyor. Bundan da rahatsız oldular.

Tüm Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımızla bir olduk. Beraber olduk. Ardında 40 bin can bırakan terör artık bitiyor. Kardeşliğin, hellaşmeden rahatsız oluyorlar.

Çözüm sürecini bozmak istiyorlar. Polisimin biber gazından rahatsız olanlar, polisime sıkılan kurşundan rahatsız olmuyorlar.

Son olaylarda yaşanan oyunu da bozacağız. Akil insanlar 7 bölgede çalışmalarını tamamladılar.

Şu anda raporlarını hazırlıyorlar. İnşallah çarşamba günü final toplantısını yapacağız. Çözüm sürecini hep beraber ilerleteceğiz. Kardeşlerim bizim en büyük hazinemiz kardeşliğimizdir.

OYUN VAR GERÇEK SANIYORLAR

Kardeşleğimizi yüceleterek Türkiye'yi büyüteceğiz. Bir zamandır Türkiye'de çok çirkin bir oyun sergilenmektedir.

Alevi kardeşlerimin üzerinde CHP üzerinde oyun oynanamaktadır. Burdan Alevi kardeşlerime sesleniyorum; lütfen bu oyunlara karşı dikkatli olun.

Kardeşliğimizi zedeleyecek işlere dikkat edin. Dersim olayları bizimle alakası olmamasına rağmen özür dilemişizdir.

Benim özrüme karşı CHP genel başkanı özrümüzün karşında olmuştur. Bir de kendisi Dersimli. Bu olayları tahrik eden CHP'li milletvekilleri var.

Tüm inanç kesimlerine eşit mesafede davrandık. Çalışma bakanımla çok iyi çalışnalar yapıldı yapılacak.

Bu bayrak hepimizin. Ne dedi bu kardeşiniz partiyi kurduğu zaman Tek millet, tek devlet, tek Bayrak dedik. Bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız.

Hacı Bektaş 76 milyonundur. Pir Sultan Abdal 76 milyonun ozanıdır. Şimdiye kadar bizi çok incittiler. Sabrediyoruz. Biz kimseyi incitmeyeceğiz. Tertipler, senaryoları tek tek deşifre ettik. Bu ülkenin birliğine saldıranları tek tek deşifre etmeye devam ediyoruz. Aziz milletimize bunları anlatacağız.

SANDIKTA HESAP SORACAĞIZ

8 ay sonra sandık önümüze gelince vandallardan, milli şrade düşmanlarından hesabı sandıkta soracağız.

Kardeşlerim herkes şunu bilsin; biz 76 milyonun yüzde 100'ün hükümetyiz. Eğer biz bunu başaramasaydık Türkiye partisi olamazdık.

Diğer partilere bakın hepsi belli bir bölgenin partisi. Biz her zaman ne dedik; biz bu millete hizmetkar olamaya geldik. Sabredeceğiz. İnşallah Türkiye'yi hep beraber büyüteceğiz.

17. Akdeniz oyunlarına ev sahipliği yapıyoruz.

U-20 turnuvasını bugün Kayseri'de başlatıyoruz. Sizleri ayrıca Kayseri stadına davet ediyoruz. Kardeşlerim yarın Samsun'dayım diğer gün Erzurum'dayım. Milli İradeye Saygı mitingleri devam edecek. Sincan'da başlattığımız bayrak kampanyamız devam edecek. Bizim bayrağımız bir tanedir. Balkonlar, penecereler bayrağmızla yücelsin. Eliniz, diliniz dert görmesin.

Şimdi geldik bir yere bizim ahde vefamız var değil mi? Şimdi bayrakları bir göreyim. Şarkımızı öyle bir söyleyelim ki Türkiye ayağa kalksın;

Beraber yürüdük biz bu yollarda

Beraber ıslandık yağan yağmurda

Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda

Bana her şey sizi hatırlatıyor.

Allah yar ve yardımcımız olsun. Yürüyüşümüz mübarek olsun. Durmak yok yola devam.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.