Başbakan: Bu Ülkede Kardeşliği Tesis Edeceğiz

Başbakan: Bu Ülkede Kardeşliği Tesis Edeceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP ve MHP'yi eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP ve MHP'yi eleştirerek, "Terör meselesiyle ilgili MHP hakaret etmek, vurmak dışında tek bir cümle kurmadı. CHP çark etmekten, istismardan başka ortaya hiçbir şey koyamadı. Biz bu ülkede kardeşliği tesis edeceğiz. Hem de CHP'ye ve MHP'ye rağmen" dedi.

Başbakan Erdoğan, Mardin'de söylediği "Biz her türlü milliyetçiliği ayakları altına almış bir iktidarız' sözlerinin istismar edildiğini söyleyerek CHP ve MHP'yi eleştirdi. Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'Bu sözleri Rize'de söyleyemezsin' dediğini hatırlatarak şöyle konuştu; "Biz konuştuğumuz yere göre, kişiye göre, saate göre dil kullanan bir iktidar hiç olmadık, olmayacağız. CHP Genel Başkanı sabah başka, akşam başka konuşan birini arıyorsa gitsin önce aynaya baksın. Çarklarının listesi uzayıp gidiyor. Ankara'da salladığı bayrağımızı gidip Hakkari'de sallayamayan, buna yüreği yetmeyen biri, çıkıp bizi farklı yerlerde farklı konuşmakla itham edemez. Meclis kürsüsünde bir milletvekili çıktı, ırkçılık yaptı. Buna önce tepki gösteriyormuş gibi yaptı, ama şimdi bu ırkçı milletvekilliyle aynı konuma geldi. Bizim Mardin'de söylediğimizi Rize'de söyleyemeyeciğimizi iddia eden Kılıçdaroğlu, o İzmir milletvekilini de yanına alsın, gitsin o düşünceleri Tunceli'de, kendi memleketinde dile getirsin. Mardin'de söylediğimizi İstanbul'da söyledik, Ankara'da söylüyorum, iyi takip etsin beni Rize'de de söyleyeceğim."

Başbakan Erdoğan, kürsüden Şevket Aziz Kansu'nun Türk Antropoloji Enstitüsü Tarihçesi Kitapçığı'nı göstererek, labaratuvarlarda onlarca kafatasının incelendiğini, kadın ve erkekler üzerinde ölçümler yapıldığını belirtti. Bunun kabul edilemez olduğunu söyleyen Erdoğan, kendi millet anlayışlarının ırksal, dinsel ya da bölgesel olmadığını ifade etti.

"FIRSATÇILARIN TEZGANINA GELMEYİN"

Türkiye'de 'kardeşliği yüceltmenin' mücadelesini verdiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan; "Terör meselesiyle ilgili MHP hakaret etmek, vurmak, kırmak dışında tek bir cümle kurmadı, tek bir öneri getirmedi. CHP yalpalamaktan, çark etmekten, istismardan başka ortaya hiçbir şey koyamadı. Biz bu ülkede kardeşliği tesis edeceğiz. Hem de CHP'ye ve MHP'ye rağmen. Biz diye diye, söyleye söyleye Sivas'ın ötesine gittiler. Çözüm süreci içerinde BDP'li milletvekillerine İmralı'ya gitmeleri noktasında Adalet Bakanlığı'mız izin veriyorsa, bunun tek nedeni 'acaba bu yolda bir adım atılabilir mi?' düşüncesi. Biz çözüm için bu noktada her yola başvurduk. Kayseri'de ifade ettim: Baldıran zehrini içmekse biz o zehri içeriz. Yeter ki bu ülkeye huzur gelsin, refah gelsin. Biz milletimize güveniyoruz, milletimiz bize güvensin. Biz Ak Parti olarak bu ülkede etnik ayrımcılığa izin vermeyeceğiz. Türk benim ne kadar kardeşimse; Laz da Kürt de benim o kadar kardeşimdir. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Kanın durması için hiçbir sorumluluk almayan bu fırsatçıların tezgahına gelmeyin. Biz milletimizi mahçup edecek hiçbir adım atmayız" diye konuştu.

YUSUFELİ BARAJI'NIN TEMEL ATMA TÖRENİNE CANLI BAĞLANTI

Başbakan Erdoğan, Meclis'teki konuşmasından sonra Artvin'de temeli atılan Yusufeli Barajı'nın temel atma törenine canlı bağlantı yaptı. Yusufeli'nin barajın altında kalacağını belirten Erdoğan, üniversitelerle çalışma yaparak ilçenin belirlenen yere taşınacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.