Bakanlar Canlı Yayında Buluştu

Bakanlar Canlı Yayında Buluştu

Rize tarihi bir hafta sonu yaşıyor. 135 yıllık hayal Ovit Tüneli projesi ve Rize-Mardin Sevgi Yolu temelinin atılacak olması binlerce kişinin Rize’ye akın etmesine vesile olurken Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayip Erdoğan bir kez daha baba ocağını şenlendirdi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’la birlikte Rize’ye gelen çok sayıda bakan, milletvekili ve üst düzey yönetici gerek il kongresi gerekse açılış ve ovit tüneli organizasyonun eksiksiz gerçekleştirilebilmesi için geç saatlere kadar görev yaptılar. Başbakan Erdoğan’ın Rize ziyaretine eşlik eden; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanı sıra, Ak Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Nusret Bayraktar ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Çay Tv’den yayınlanan programa konuk oldular.
Rize Kalesinden gerçekleştirilen canlı yayında soruları cevaplayan Gümrük ce Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize’nin tarihi bir gün yaşadığını, hükümetin tüm organlarıyla Rize’de olduğunu ifade etti.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ulaştırma alanında çok önemli adımlar atıldığını ve Ovit Tüneli’nin dünyanın sayılı projelerinden olduğunu ifade etti. Binali Yıldırım açıklamasında Potomya ile Mezopotomyayı birbirine bağlıyoruz diyerek Başbakan Erdoğan’ın ilçesi Güneysu’nun eski ismiyle tarihi bölge mezopotomya arasında bağlantı kurdu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Çay ve Fındığın önemine vurgu yaparak bölgenin çok önemli özellikleriyle örnek olduğunu söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Rize’nin bir çok önemli özelliği olan bir şehir olduğunu belirterek dünya lideri sayın Erdoğan’ın talimatlarıyla çok büyük hizmetler gerçekleştirildiğini ifade etti.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.