Baba Reis`in Kızından Kitap Bağışı

Baba Reis`in Kızından Kitap Bağışı

Rize senden Rize için elinden geleni yapmanı ister’ sözü ile hafızalardan silinmeyen, ömrünü Rize’yi imar etmek uğruna vakfeden Rize’nin eski Belediye Başkanı merhum Ekrem ORHON’un kitapları Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde.

Baba Reis olarak anılan İnşaat Yüksek Mühendisi Ekrem ORHON’un kızı Çayhan ORHON DERVİŞOĞLU, babasına ait klasik, teknik ve mühendislik bilgilerini içeren 1055 adet İngilizce kitabı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’ne bağışladı. 
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ’ı makamında ziyaret eden Çayhan ORHON DERVİŞOĞLU duygularını; “Üniversitemizin, bana göre çok değerli olan bu kitapları kabul etmesi benim için çok mutluluk verici oldu. Kitaplar gerçek yerini buldu. Üniversitenin her alanda çok hızlı bir şekilde gelişmesi bizleri gururlandırmaktadır. Üniversitemizin gelişmesi için çaba sarf eden başta Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum”şeklinde dile getirdi. Ziyarette DERVİŞOĞLU’na, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri ve Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanı Ali Rıza KÖROĞLU ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Halil VELİOĞLU da eşlik etti.
 
Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ, DERVİŞOĞLU’na bağışlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür belgesi verdi. YILMAZ, Rize’ye uzun yıllar Belediye Başkanı olarak hizmet eden merhum Ekrem ORHON’u da bu vesile ile hayırla andıklarını söyledi.
Yapılan bu son bağışla, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’ndeki kitap sayısı 26650’ye ulaşırken, öğrencilere, akademik-idari personele ve ayrıca üniversite dışından gelen araştırmacılara verilen hizmet kalitesi de artırılmış oldu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.