Ayder Yaylası`nda Kar Yağışı

Ayder Yaylası`nda Kar Yağışı

Doğu Karadeniz`in önemli turizm merkezlerinden Rize`nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası`nda kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.

 Bölgede kar yağışı sonrası yayla, beyaz örtü ile kaplanırken güzel manzaralar oluştu. Çamlıhemşin Ayder Çevre ve Turizm Deneği Başkanı Ömer Altun, Ayder Yaylası`nın doğal güzellikleri ve kaplıcalarının yanı sıra mevsimsel güzelliklerinin de dikkat çekici olduğunu söyledi.
 
 Ayder`de tabiatın beyaz örtüyle kaplanmasının yörenin doğallığına ayrı bir güzellik kattığını ifade eden Altun, şunları kaydetti:
 
 "Yılbaşını Ayder`de geçirmeye gelenler kış mevsimlerini yaşama fırsatı buluyor. Böyle güzellikler dünyada ender görülmekte. Ayder Yaylası, turizmde çeşitlilik arayanların vazgeçilmez yeri konumuna geldi. Herkesi buraya davet ediyoruz. Türkiye`nin birçok yerinden 4 günlük yeni yıl tatili fırsat bilerek dinlenmek için Ayder Yaylası`na gelen turistler güne kar sürpriziyle uyandı. Geceden itibaren etkili olan kar yağışı, yaylayı beyaz örtü ile kapladı. Turistlerin kar sürprizinden son derece memnun kaldıklarını gördük"



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.