Avrupalıların Kaçkarlara İlgisi Artıyor

Avrupalıların Kaçkarlara İlgisi Artıyor

Heliski yapmak için Rize’ye gelen yabancı kayakçıların sayısı her geçen gün artıyor.

Rize’de Kaçkar Dağı’nda 2006 yılından bu yana yapılan Heliski organizasyonlarına yabancı kayakçıların ilgisi her geçen gür artıyor.
Heliski sporu için dünyanın en uygun parkuru olarak kabul edilen Kaçkarlar bu yıl yaklaşık 400 yabancı kayakçıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Heliksi dünyadaki elit, adrenalini yüksek ve pahalı spor dallarından bir tanesi olarak kabul ediliyor. Heliski yapmak için Rize’ye gelen turistlerin büyük bir bölümünü Avrupalı sporcular oluşturuyor. Sporun Avrupa’da da bazı bölgelerde yapılmasına rağmen, Rize’ye gelen sporcular Kaçkarlar’ın Heliski için en uygun parkur olduğunu belirtiyor.
Bu yıl ki organizasyonlara ev sahipliği yapan Rize’nin İkizdere İlçesi’nde bulunan RİDOS Termal Otel Sahibi Kasım Ekşioğlu, yabancı sporculara ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bu yıl ilk kez Türk pilotları ve Türk helikopterleri ile heliski yapılıyor. Çokta başarılı oluyorlar. Gelen sporcular çok memnun olduklarını belirtiyor. Bu sporun organizasyonunun bu yıl ilk kez Türk firmaları tarafından yapılması bizi de gururlandırıyor. Önümüzdeki yıl su sektörü yatırım yapmayı düşünen bir çok iş adamı olduğunu öğrendik” dedi.


2 BİN 500 RAKIMDA KAHVALTI ARDINDAN TERMAL HAVUZ KEYFİ
Ekşioğlu, otellerinde ağırladıkları yabancı sporcuların günün ışıması ile havalanarak kahvaltılarını 2 bin 500 metre rakımda yaptıklarını belirterek “Helikopterle bırakıldıkları zirvede kahvaltılarını yaptıktan sonra kaymaya başlıyorlar. Günde üç Ağrı Dağı inmiş kadar kayma imkanı buluyorlar. Kayak zor bir spor. Sporcuların sürekli adaleleri şişiyor. Sporcular kayaktan sonra otelimizdeki termal havuzlara girip rahatlıyorlar. Hem termal hem de kayağın bir ara olması İkizdere’yi sporcular için daha cazip hale getiriyor” diye konuştu.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.