Asgari ücrete zam olacakmı ? , Emeklilerin maaşına nekadar zam gelecek ?

Asgari ücrete zam olacakmı ? , Emeklilerin maaşına nekadar zam gelecek ?

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI IŞIKHAN AÇIKLADI:ASGARİ ÜCRETE ARA ZAMMIN YAPILMAYACAĞINI AÇIKLADI."EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 10 BİN LİRA. ZATEN TEMMUZ AYINDA ENFLASYONDAN YA DA SÖZLEŞMEDEN KAYNAKLANAN FARKLAR EMEKLİ AYLIKLARINA YANSITILACAK" DEDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yapılan açıklamada temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını belirtti. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği konuya açıklık getiren Bakan Işıkhan, resmi açıklamasında, "Temmuzda asgari ücrete ara zam yok. Böyle bir çalışma yok." ifadelerine yer verdi.

Emeklilerin de merakla beklediği konulardan biri olan emekli aylıklarına yönelik de açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, en düşük emekli aylığının 10 bin lira olduğunu ve temmuz ayında enflasyon veya sözleşmelerden kaynaklanan farkların emekli aylıklarına yansıtılacağını belirtti.

Hatırlanacağı üzere, 2024 yılında uygulanacak olan asgari ücret yüzde 49 oranında bir zamla 17 bin 2 TL olarak belirlenmişti. Ancak, temmuz ayında yapılacak herhangi bir ara zam olmayacak.

Vatandaşlar, resmi açıklamaların ardından asgari ücretin ve emekli aylıklarının durumunu yakından takip etmeye devam ediyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.