Artvin'de kano yarışları

Artvin'de kano yarışları

Dünyanın en hızlı akan üç nehrinden biri olan çoruh nehri’nde yapılan kano yarışlarında bazı sporcular tehlike atlattı

Artvin'in Yusufeli ilçesinde dünyanın en hızlı akan üç nehrinden biri olan Çoruh Nehri'nde yapılan kano yarışlarında bazı sporcular tehlike yaşadı.
Türkiye Kano Federasyonu tarafından organize edilen kano teşvik yarışlarına 4 bölgeden yaklaşık 30 sporcu katılırken, yarışlar büyük erkek, büyük bayan, genç erkek ve genç bayanlar dalında yapıldı. Çok sayıda izleyicinin takip ettiği yarışlar kıyasıya mücadeleye sahne olurken, bazı sporcular hızla akan nehirde kanoları kontrolden çıkıp ters dönünce boğulma tehlikesi geçirdi.
Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp sporun içine çekmek olduğunu belirterek, "Kano sporunda öncelikli hedefimiz gençlerin kötü alışkanlıklarından uzak tutarak, erdemli bireyler olarak topluma katmaktır. Dolayısıyla Kano Federasyonu olarak hedefimiz gençlere sağlıklı spor yapma imkanı sağlamak, aynı zamanda uluslararasında ülkemizi temsil edecek sporcu yetiştirmektir" dedi.
Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin de, kano sporu dalında Çoruh Nehri'nden artık dünya birincileri çıkacağını ümit ettiklerini belirterek, "Yusufeli'leri, boğa ve karakucak güreşlerinde görüyorlar. Bundan sonra raftingde, kano sporlarında görecekler. Buradan dünya birincilerinin çıkacağını ümit ediyoruz" dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.