Arınç: Gerekirse TSK devreye girer

Arınç: Gerekirse TSK devreye girer

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili gerekirse TSK'nın devreye girebileceğini söyledi.

Bülent Arınç, Taksim'de başlayan ve ülkenin çeşitli bölgelerine sıçrayan eylemlerle ilgili emniyet güçlerinin ilk iki gün hata yaptığını ve olayların yayılmasına sebep olduğunu belirtti.

Arınç, A Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada "Belki ilk iki gün o hatalar yapılmasaydı, olaylar bu kadar yayılmayabilirdi" dedi.
TSK DEVREYE GİREBİLİR

Arınç, şu anda emniyet teşkilatının olaylara müdahalede sorun yaşamadığını belirtirken ihtiyaçlara göre gerekli adımların atılacağını belirtti.

20 gündür süren Gezi Parkı Eylemlerini değerlendiren Arınç, ülkeyi karıştırmayı amaçlayan eylemlerin önlenmesi için gerekirse silahlı kuvvetlerin de devreye girebileceğini söyledi.

"ÖLÜM OLSUN DİYE ÇABA GÖSTERİYORLAR"

Eylemcilerin kendi içlerinden daha fazla ölüm olması için çaba gösterdiklerini kaydeden Bülent Arınç, polisin otel yada alışveriş merkezine gaz atmasının mümkün olmadığını da bildirdi. Başbakan yardımcısı ilk günlerdeki orantısız güç iddialarına ilişkin ise ön raporun hazırlandığını açıkladı.

Arınç, "Polisten şikayet edenler her şeyi yakıp yıkanlar. Kusura bakma burası dingonun ahırı değil hukuk devletidir." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.