Arhavi Festivali Start Aldı

Arhavi Festivali Start Aldı

Artvin’in Arhavi ilçesinde bu yıl 40’ıncısı düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülerle başladı.

Festival çerçevesinde, hızarla odun kesme, fındık, mısır ayıklama, Laz böreği, hamsili ekmek yapma yarışmaları yapılırken dereceye girenlere yüzük, cep telefonu, ütü ve havalı tüfek gibi ödüller verildi. Arhavi Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde Türkiye’nin yanı sıra Slovakya, Venezuella, Tayvan ve Gürcistan ülkeleri halk dansları toplulukları sokak gösterisi sundu. Festivale Belçika, İtalya, İspanya, Romanya ve Letonya’dan özel olarak gelen turist kafileleri katılırken festivalde off-road gösterileri ile hızarla odun kesme, fındık ve mısır ayıklama, Laz böreği ve hamsili ekmek yapma gibi ilginç yarışmalar düzenlendi.
Özellikle hızarla odun kesme yarışması renkli görüntülere sahne olurken, yarışma sonucunda 1’inciliği Hasan-Hamdi Kaçar ikilisi elde etti. İkiliye Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, havalı tüfek hediye etti.

Hızarla odun kesme yarışmasına Belçika, İtalya, İspanya, Romanya ve Letonya’dan gelen turist kafilesi ayrı bir kategoride yarıştı. Turistler odun kesme sırasında zor anlar yaşarken, birinciliği Letonya ekibi elde etti. Fındık ve mısır ayıklama, Laz böreği ve hamsili ekmek yapma yarışmalarında dereceye girenlere yüzük, cep telefonu, ütü hediye edildi.















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.