Annesini maden ocağında yakan kıza 10 yıl

Annesini maden ocağında yakan kıza 10 yıl

Annesini öldürüp maden ocağında yakan genç kız 10 yıl, sevgilisi ise ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Zonguldak’ta, annesi 37 yaşındaki Gülün Güneş’i bıçaklayarak öldürüp cesedini maden ocağında yaktığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 19 yaşındaki Teksen Yaprak Bozoğlu 10 yıl, sevgilisi olduğu ileri sürülen 37 yaşındaki Osman Demir ise ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

23 Mayıs 2008’de meydana gelen olayda, Zonguldak Kız Teknik ve Meslek Lisesi 2’nci sınıf öğrencisi Teksen Yaprak Bozoğlu, sevgilisi olduğu ileri sürülen taksici Osman Demir ile birlikte ilişkilerine karşı çıkan annesi Gülün Güneş’i öldürmeye karar verdi. Teksen Yaprak Bozoğlu, babasından boşanan annesi Gülün Güneş’i iddiaya göre ilaçla bayılttıktan sonra gece Osman Demir’i eve aldı. Bozoğlu ve Demir, bıçaklayarak öldürdükleri Gülün Güneş’in cesedini taksiyle Kozlu Beldesi’nde terk edilen bir maden ocağına götürerek yakmak istedi.

KENDİLERİ DE YANDI

Cesedi yakarken üzerlerine sıçrayan tiner nedeniyle alevler içinde kalan ve yaralanan Bozoğlu ile Demir, tedavi için gittikleri Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde yakalandı. Demir, hastanedeki polisin şüphesiyle yakalanırken, kaçan Bozoğlu da aynı gün saklandığı bir lisenin kalorifer dairesinde gözaltına alındı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİSLE YARGILANDILAR

Teksen Yaprak Bozoğlu ve Osman Demir hakkında, ’Tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Osman Demir ile ölen Gülün Güneş’in sevgilisi Saffet Arık’ın, ayrıca Teksen Yaprak Bozoğlu’na tecavüz ettikleri, lisenin kalorifercisi N.H.’nin de ’Suçluyu kayırma’ iddiasıyla yargılandıkları Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava bugün sonuçlandı.

Karar duruşmasında tutuklu sanıklar Teksen Yaprak Bozoğlu ve Osman Demir ile tutuksuz yargılanan N.H. ve avukatları hazır bulunurken, diğer tutuksuz sanık Saffet Arık katılmadı. Karar öncesi son sözleri sorulan sanıklardan Teksen Yaprak Bozoğlu, "Takdiri mahkemeye bırakıyorum" derken, Osman Demir, "Benim suçum sadece Gülün Güneş’in cesedini taşımaktır. Mahkumiyetime karar verilecekse delilleri karartma suçundan cezalandırılmam gerekir. Bunun dışında hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

BOZOĞLU’NA TECAVÜZ VE YAŞ İNDİRİMİ

Mahkeme, sanık Teksen Yaprak Bozoğlu’nu önce tasarlayarak annesini öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Gülün Güneş’in sevgilisi Saffet Arık’ın tecavüzüne uğrayan Bozoğlu’nun, buna göz yumduğu iddia edilen annesine karşı duyduğu kinin etkisiyle suçu işlediği kanatine varan mahkeme, suç tarihinde yaşının 18’den küçük olması ve akli dengesinin de yerinde olmadığı yönündeki Adli Tıp Kurumu raporu doğrultusunda sanığın cezasını 10 yıla indirdi.

TAKSİCİ SEVGİLİYE AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS

Osman Demir ise Gülün Güneş’i öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, Teksen Yaprak Bozoğlu’na tecavüz suçundan da 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Saffet Arık da sanık Bozoğlu’na birden fazla tecavüz etmek suçundan 25.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Arık’ın, tutuklanmasına karar verildi. Diğer tutuksuz sanık N.H.’nin ise beraatine karar verildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.