‘Ancak Rize’de Olur’ Dedirten Dava

‘Ancak Rize’de Olur’ Dedirten Dava

Rize’nin Çayeli ilçesi Madenli beldesindeki bir istinat duvarı için belde sınırları içindeki taş ocağından 3 kamyon taş alan Madenli Belde Belediye Başkanı Mustafa Tüylüoğlu, hakkında hırsızlık suçlaması ile dava açıldı.

Rize’nin Çayeli İlçesi Asliye Ceza Mahkemesi’nde son günlerde görülen bir dava “Ancak Rize’de olur” dedirten cinsten. Edinilen bilgiye göre, Rize’nin Çayeli İlçesi Madenli beldesinde üç ay önce meydana gelen olayda, belde belediyesi, olası bir su taşkınında meydana gelebilecek heyelanların önlenmesi için belde sınırları içerisinden geçen Çayeli-Kaptanpaşa Grup Yolu üzerinde istinat duvarları örmeye başladı. Kısıtlı imkanlara sahip olan Belde Belediyesi istinat duvarlarının örülmesinde kullanılacak taşları, yaklaşık 20 yıldır Karadeniz Sahil Yolu’nun dolgu işlemlerinde kullanılan belde sınırları içerisindeki taş ocağından sağladı. Madenli Belediyesi ise Karadeniz Sahil Yolu için on binlerce kamyon dolusu taş alınan taş ocağından sadece üç kamyon taş aldı. Çayeli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri belediye çalışanlarının taş ocağından taş aldığını fark edince belediye çalışanları Cafer Yazıcı, Kadir Yılmaz ve Belde Belediye Başkanı Mustafa Tüylüoğlu hakkında yasal işlem başlattı. Çayeli Asliye Ceza Mahkemesi’nde “nitelikli hırsızlık” suçlaması ile açılan dava devam ediyor.
Madenli Belediye Başkanı Mustafa Tüylüoğlu, yaşadığı bu olayı geçtiğimiz gün düzenlenen Rize Valiliği İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme getirdi. Tüylüoğlu, burada söz alarak yaptığı konuşmasında, “Benim beldemin yolu 20 yıl önce çift şerit olarak ihalesi yapılıp ödeneği çıkartılmasına rağmen, beldemde Karadeniz Sahil Yolu’na hizmet veren taş ocaklarından dolayı başlamadı. 20 yıldır mağdur edildik. Yolda olası heyelanları önlemek için kısıtlı imkanlarımızla istinat duvarları örüyorduk. Burada kullanılmak üzere Karadeniz Sahil Yolu için on binlerce kamyon taş alınan taş ocağından 3 kamyon taş aldığımız için hakkımda hırsızlık suçlaması ile dava açıldı. Çok mağdur edildik. Artık yolumuzun yapılmasını istiyoruz” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.