Anadolu Medyası'ndan Başbakan'a acil çağrı!

Anadolu Medyası'ndan Başbakan'a acil çağrı!

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, uydu fiyatlarında yaşanan artışın yerel medyayı olumsuz etkilediğini ifade ederek, hükümete bu fiyatların düşürülmesi çağrısında bulundu.

 Sinan Burhan'ın 'Anadolu Medyası'ndan Başbakan'a acil çağrı' başlığı altında yaptığı açıklama şu şekilde:

"Milli ve yerli değerlerin bekçisi durumunda bulunan ve her daim milli iradenin yanında pozisyon alan Anadolu Medyası, uydu fiyatlarının artması nedeniyle kapanma noktasına gelmiştir. Çoğulculuğun akciğeri olan ve farklılıklara ekranlarını açan yerel medyanın korunması gerekmektedir. Tekelleşmeye, kartelleşmeye karşı alternatif olan yerel medyanın yaşatılması elzemdir. Dünden bugüne milletin değerlerinin yanında saf tutan yerel medyanın korunması kamusal bir görevdir. Farklı kültürler, farklı ideolojiler ve farklı siyasi partiler kendilerini rahatlıkla bu ekranlarda ifade etmektedirler. O nedenle yerel televizyonlara, Anadolu Medyasına sahip çıkılmalıdır!

Bu çerçevede Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş'a ve Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'a çağrıda bulunuyoruz. Uydu fiyatları dolara bağlı olarak artmıştır. Ekonomideki durgunluk nedeniyle reklam pastasındaki daralmada dikkate alınırsa bu artan fahiş fiyatlar yerel medyanın ekranlarının kararmasına neden olacaktır. Bu fiyatların indirilmesi ve Türk Lirası üzerinden sabitlenmesini bekliyoruz.

Konuya duyarlı yaklaşacağınızı umuyor, saygılar sunuyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.