Anadolu Kanalları Kepenk Kapatmayla Karşı Karşıya

Anadolu Kanalları Kepenk Kapatmayla Karşı Karşıya

Yaklaşık 23 yıldır hizmet veren Ege Tv’nin kapatılması ile ilgili, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından açıklama yapıldı. Anadolu'da maddi sıkıntılar içerisinde yayın hayatını gerçekleştiren pek çok kanalın olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Bugün Ege TV, yarın Akdeniz, Karadeniz, Doğu … Diğer Anadolu kanallarının da kepenk kapatmasına müsaade edilmemelidir" ifadeleri yer aldı.

 İzmir ve Ege bölgesinde yaklaşık 23 yıldır yayın hayatını gerçekleştiren Ege TV maddi sorunlar nedeniyle kapatıldı. 

Konuyla ilgili Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından bir açıklama yapıldı. Anadolu'da bu tür sorunlarla karşı karşıya kalan birçok kanalın bulunduğunun kaydedildiği açıklamada, yerel medyanın yaşadığı sıkıntıların bir an önce ele alınılması gerektiği belirtildi. 

Yapılan açıklamada şunlar yer aldı:

"İzmir ve Ege Bölgesi'nin en çok izlenen kanallarından biri olan Ege TV, yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda yayın hayatını noktaladı. Uzun süredir maddi sıkıntılarla boğuşan kanalın yaklaşık 1 yıldır el değiştireceği de konuşuluyordu. 40’a yakın personelin işsiz kaldığı “1 Mayıs” Günü unutulmayacaktır. EGE TV yöneticilerine ve çalışanlarına Anadolu Yayıncılar Derneği olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

Anadolu’da benzer sorunlarla karşı karşıya kalan, maddi sıkıntılar içerisinde yayın hayatını sürdüren birçok kanal bulunuyor. Yüksek maliyetler ve TÜRKSAT uydu ücretlerinin fazla olması nedeni ile Anadolu medyası aynı durum ile karşı karşıyadır. 

Yerel medyanın yaşadığı sıkıntılar hükümetimiz tarafından bir an evvel ele alınmalı ve gereken kolaylıklar sağlanmalıdır. Aksi takdirde birçok Anadolu Medyası da kepenklerini indirme noktasına gelmiştir. Yetkili kurum ve kuruluşların bu konuda yapmış oldukları çalışmaları biliyoruz. Fakat yerel medya son dönemlerde nefes alacak durumda değildir. Biran evvel gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.

Bugün Ege TV, yarın Akdeniz, Karadeniz, Doğu … Diğer Anadolu kanallarının da kepenk kapatmasına müsaade edilmemelidir. 
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur"


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.